Spring naar de content

Dion Graus: ‘Ik heb een zesde zintuig’

PVV-Kamerlid Dion Graus weet alles. ‘De laatste ridder uit Limburg’, zoals hij zichzelf graag noemt, heeft alle penarie van de laatste jaren al ruim van tevoren voorspeld. Alleen luistert er niemand naar hem.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

In de Volkskrant staat een kort citaat van Graus afgedrukt. Twee journalisten van de ochtendkrant spraken de PVV’er gisteren aan op de Binnenhofbarbecue, het jaarlijkse eetfestijn waarmee het zomerreces wordt ingeluid, en vroegen met welk gevoel hij op het afgelopen jaar terugkijkt. Graus: ‘Een enorm rotgevoel.’ (-) ‘Als je bedenkt dat ik alles voorspeld heb hè, de bankencrisis, de problemen met de Betuwelijn, het debacle met Lelystad Airport… Ik heb dat zesde zintuig. En dan is het dus teleurstellend dat iedereen gewoon op zijn eigen houtje doorgaat, dat niemand over de partijbelangen heen springt.’ Wat de uitslag van Nederland – Costa Rica wordt hebben de verslaggevers helaas niet gevraagd.

Zesde zintuig
Het is niet de eerste keer dat Dion Graus vertelt over zijn voorspellende gave. In eerdere interviews zei hij namelijk al dat hij als al wist dat hij een bekende Nederlander zou worden, ‘als acteur of als presentator‘, en in 2006 zei hij in een interview met de Volkskrant dat ‘(-) de PVV groot gaat worden. Dat voel ik. Dion Graus gaat doorbreken.’ En dat gebeurde: exact vier jaar later vergelijkt hij zichzelf in een interview met Koning Midas, want: ‘Alles wat ik heb aangeraakt is in goud veranderd.’ En hoe kan het ook anders met zo’n naam. Was het niet wijngod Dionysos die Midas de kracht verleende om alles in goud te veranderen?

Enfin. Dion Graus is paranormaal begaafd en wenst daar in Den Haag meer erkenning voor te krijgen. Of dat gaat gebeuren, weet waarschijnlijk alleen hijzelf.

Onderwerpen