Spring naar de content

Priester: ‘Voetballers WK dragen lingerie tijdens wedstrijd’

Het zijn niet bepaald de meest gezellige mannen, de orthodoxe priesters uit Rusland. Het mag dan ook geen wonder heten dat ze niet in vervoering raken van voetbal – want waar, anders dan van hun eigen geloof, raken ze wel opgewekt van?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Maar af en toe zit er een priester bij die je toch weer weet te verbazen. Alexander Shumsky is zo’n man. Deze Russisch-orthodoxe priester haalt in zijn column op een christelijke website uit naar het WK Voetbal, zo weet The Moscow Times te melden. Hij noemt het kampioenschap ‘een verfoeilijk festijn voor homoseksuelen’ en trekt flink van leer tegen de nationale elftallen.

Shumsky windt zich met name op over het schoeisel dat de heren voetballers dragen. Groene schoenen, blauwe schoenen, gele schoenen, roze schoenen – allemaal verschillende kleuren die volgens de priester enkel zijn bedoeld om de ‘gay rainbow’ te promoten. En echt mannelijk vindt hij het ook niet. ‘Als een speler roze of blauwe schoenen draagt, dan dragen ze misschien ook wel lingerie.’ Ook door de ‘unthinkable hairstyles’ van sommige spelers voelt hij zich beledigd, voegt hij aan zijn verwerpelijke relaas toe. Dat Rusland al vroeg werd uitgeschakeld in het wereldkampioenschap noemt hij dan ook een godsgeschenk.