Dít is het nieuwe boekenpanel van DWDD

Nick Muller 30 aug 2014 Cultuur

Veronie Snijder, Grietje Braaksma, Casper Luckerhof en Wouter Cajot zijn de vier boekhandelaren die dit seizoen zitting nemen in het boekenpanel van De Wereld Draait Door. Dat meldt literair weblog Tzum.

Deze zomer werden er volgens het blog vijftien boekhandelaren uitgenodigd om een screentest te doen in de studio van DWDD. Voor de test moesten de dames en heren boekverkopers onder meer het boek Geachte Heer M. van Herman Koch bespreken en de jury warm proberen te maken voor hun favoriete boek van de maand. Van de vijftien kandidaten werden er uiteindelijk zes op een shortlist geplaatst, van wie er uiteindelijk vier daadwerkelijk bij Matthijs van Nieuwkerk mogen aanschuiven om eens in de maand boeken te bespreken.

De vier uitverkorenen zijn: Veronie Snijder van Boekhandel Kramer in Winterswijk, Grietje Braaksma, inkoper boeken bij de Bijenkorf, Casper Luckerhof van de Kennemer Boekhandel in Haarlem en Wouter Cajot van Boekhandel ’t Stad Leest in Antwerpen.

Opzet
Naast het panel zal ook de opzet van de rubriek veranderen. Dit seizoen zal er meer nadruk liggen uit oorspronkelijk Nederlandstalige literatuur. Ook komt er meer aandacht voor non-fictietitels. Dinsdag 30 september zal het panel voor het eerst te zien zijn in De Wereld Draait Door.

Reageer op artikel:
Dít is het nieuwe boekenpanel van DWDD
Sluiten