Spring naar de content

The Walking Dead krijgt spinoff (maar dan anders)

Terwijl binnenkort het vijfde seizoen van de hitserie The Walking Dead van start gaat (12 oktober in Amerika, meteen daarna bij FOX NL), wordt er hard gewerkt aan een spinoff-serie over de post-apocalyptische wereld vol zombies. Maar dan net even anders.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frank Verhoef

De Amerikaanse zender AMC heeft grootse plannen met de nieuwe serie. De naam van het project is nog onbekend en de productie begint later dit jaar pas, maar één ding is al bekend: het speelt zich af in dezelfde post-apocalyptische wereld, maar dan zonder Rick, Carl, Daryl of een van de andere personages uit de oorspronkelijke serie.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Er is in feite geen sprake van een spinoff, want daarvoor moet een bestaand personage worden verwerkt in de nieuwe serie. Denk bijvoorbeeld aan de louche advocaat Saul Goodman (Bob Odenkirk) uit Breaking Bad, die vanaf februari 2015 in zijn eigen show te zien is: Better Call Saul.

De baas van AMC Charlie Collier wil niet teveel kwijt over de nieuwe The Walking Dead-serie, maar hij zegt wel dat fans van de serie hier al heel lang op wachten: “Vanaf het begin van de serie zijn fans al nieuwsgierig naar de zombie-apocalyps in andere delen van de wereld.” Alle producenten van de huidige serie worden op de ‘spinoff’ gezet, dus dat belooft wat.

Producent en auteur van de comicboeken Kirkman is in ieder geval in z’n nopjes dat hij kan onthullen dat het hele team met de nieuwe serie bezig is. “Het vindt in ieder geval niet plaats in Georgia, meer kan ik niet zeggen. Het is heel belangrijk dat deze serie op zichzelf staat en dat het echt bestaansrecht moet hebben. En ik denk dat dat gaat lukken.”