Spring naar de content

Bassie: ‘Alles is voor Bassie moeten ze het volkslied maken’

Het kan u bijna niet ontgaan zijn dat de populariteit van tv-duo Bassie en Adriaan deze week een ware internationale opleving maakte. Vriendjes en vriendinnetjes van over de hele wereld zingen vrolijk mee met de begintune van het televisieprogramma waar generaties mee zijn opgegroeid.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Carlijn Teeven

Clown Bassie vindt de internethit “hartstikke leuk”,  laat hij desgevraagd aan HP/De Tijd weten. Al zou hij van een ‘opleving’ van hun populariteit zelf niet spreken: ”Het is je misschien ontgaan, maar wij zijn elke dag nog te zien op RTL8, en in België ook elke dag op Pebble TV en VTM KAZOOM.”

Ondanks het plotselinge internationale succes kunnen de fans een wereldtournee van de clown en acrobaat wel vergeten. “Absoluut niet, want ik ben inmiddels 79 jaar en doe alleen nog maar dingen die ik leuk vind. Ik treed op verzoek van mijn vrouw nog maar één keer per week op met een act van dertig minuten. Dat doe ik niet voor het geld, of omdat ik het applaus niet kan missen, maar voor de fun.”

Daarbij hebben de gebroeders Van Toor al heel wat van de wereld gezien: “Adriaan en ik hadden al een carrière van 20 jaar als acrobaten achter de rug, in 26 landen, voordat we bekend werden als Bassie en Adriaan.”

Of de clown na honderden, zo niet duizenden afleveringen en herhalingen van het kinderprogramma het deuntje stiekem niet helemaal beu is, antwoordt hij: “Hallo vriendjes en vriendinnetjes heeft mij en mijn broer geen windeieren gelegd, dus zou het een beetje ondankbaar zijn om dat liedje beu te zijn.”

Toch heeft Bassie duidelijk maar één favoriet: “Alles is voor Bassie moeten ze het volkslied maken, dat vind ik een prachtlied.”