Spring naar de content

Shimon Peres (91) is pizzabezorger (én pompbediende én beveiliger)

Sinds hij twee maanden geleden zijn functie als president van Israël neerlegde, lijkt aan de politieke loopbaan van Shimon Peres nu toch echt een einde te zijn gekomen. En dat is op 91-jarige leeftijd natuurlijk niet zo vreemd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Maar waar veel van zijn leeftijdsgenoten gestoomde aardappelpuree krijgen gevoerd in het bejaardenhuis, lijkt daarvan voor Peres voorlopig nog geen sprake. In een filmpje, gemaakt door zijn kleindochter, vraagt de oud-premier en president aandacht voor zijn Center for Peace. Zijn boodschap: “You are as great as the cause that you serve, and as young as your dreams”.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En hoewel het een serieuze zaak betreft, weet Peres het met humor te brengen. We zien hoe de politicus zich inschrijft bij een uitzendbureau, vervolgens allerlei baantjes uitvoert en ten slotte een parachutesprong maakt. Doe ons ook zo’n opa!