Spring naar de content

Niet in mijn naam

Ik, gezegend met non-fluorescerend hoofdhaar en een greintje gevoel voor esthetiek, neem afstand van het kapsel van landgenoot Geert Wilders.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Lisa Bouyeure

Ik, kattenvrouwtje in de ontkenningsgfase, neem afstand van het gedrag van mijn domme lieveling Jules, die onlangs een onschuldige koolmees uit het leven wegrukte en daarna een lange draad inslikte die er via de achterkant weer uit moest.

Ik, Utrechter, neem afstand van de historische misvatting om het jugendstilgebouw ‘De Utrecht’ in de jaren zeventig plaats te laten maken voor nieuwbouw waar tegenwoordig de Mediamarkt in huist.

Ik, geboren met de Franse nationaliteit, neem afstand van het pneumatisch voeren van ganzen met hoogcalorisch voer voor een delicatesse.

Ik, geboren met de Nederlandse nationaliteit, neem afstand van de coalitie die woensdag met grof geschut een spoeddebat over de uitzetting van de Afghaanse defensietolk Abdul Ghafoor Ahmadzai blokkeerde.

Ik, schrijvende vrouw, neem afstand van het hooghartige gedachtegoed van tafelschuimer, Martijn Krabbés nieuwe liefje en schrijfster in de dop Jacobien Schumacher, Bien voor ingewijden.

Ik, Nederlands onderdaan, neem met terugwerkende kracht afstand van de moord op Johan en Cornelis de Witt door Oranjegezinden.

Ik, op de middelbare school ‘Lisa Lopez met je JLo-ass’ genoemd door een jongen uit een parallelklas, neem afstand van het moment (3:41) waarop Jennifer Lopez in haar nieuwe videoclip Booty bukt en tussen haar benen door kijkt.

Ik, gepensioneerd modeontwerper, neem afstand van T-shirts met diepe V-hals voor mannen, Roy Donders-huispakken en Roy Donders-juichpakken.

Ik, internetgebruiker, neem afstand van degene(n) die eerder deze maand op 4chan een reeks onthullende privéfoto’s van vrouwelijke beroemdheden openbaarde(n).

Ik, Twitteraar, neem tevens afstand van Twitteraars die de betreffende foto’s op het medium verspreidden.

Ik, een achternaam dragend waarvan de eerste vijf letters overeenkomen met die van Mohammed B., neem afstand van de fatale aanslag op Theo van Gogh.

Ik, voormalig Albert Heijn-caissière, neem afstand van de bewegende, zingende poppen die menig winkel terroriseren en van het besluit om de woorden ‘smeuïg’ en ‘sappig’ voor filet americain en ham te plakken.

Ik, afgestudeerd in de Nederlandse letterkunde, neem afstand van Gerrit Achterbergs moord op zijn hospita en het het aidsvirus dat Frans Kellendonk fataal werd.

Ik, vrouw, neem afstand van de programmering van The Ladies Channel (dé non-fictie lifestyle vrouwenzender van Nederland) en van 'sketti', het lievelingseten van Honey Boo Boo.

Ik, dezelfde voornaam dragend als Apples eerste personal computer met graphical user interface, neem afstand van de in broekzakken buigende iPhone 6.

Ik, L-IS-a.

Want wat moet de goegemeente wel niet van me denken.