Spring naar de content

Belgische minister ‘Maggiblok’ leidt tot hilariteit en discussie

België heeft een nieuwe regering. Veertien ministers en vier staatssecretarissen legden zaterdag de eed af bij koning Filip. Het meest besproken nieuwe kabinetslid is ongetwijfeld Maggie de Block, minister voor Volksgezondheid.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Teeven

Want hoewel u van een politicus met een dergelijke portefeuille wellicht een slanke of ‘normale’ lichaamsbouw zou verwachten, is Maggie de Block behoorlijk gezet. En dat leent zich voor de nodige mopjes bij de zuiderburen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Creatieve twitteraars doopten haar al tot ‘Maggiblok’, of noemden haar een ‘zwaargewicht in de Belgische politiek’. Het feit dat er slechts twee vrouwen in de nieuwe regering zitten, blijkt ook niet zo’n probleem: het figuur van Block telt immers voor meerdere dames. ‘Twee zetels voor Maggie Block’, merkte één van de grapjassen op.

Los van alle grappen en grollen, vraagt met zich hardop af wat voor signaal een regering hiermee afgeeft aan het volk. In hoeverre hebben politici een voorbeeldfunctie? Is een veel te zware minister voor Volksgezondheid niet hetzelfde als een minister van Justitie met een strafblad, of een minister voor Onderwijs zonder diploma? U zegt het maar.