Spring naar de content

Vanaf november betaald swipen en daten via Tinder

Datingapp Tinder heeft in korte tijd een flinke vlucht genomen. Wie er zelf al niet mee aan het daten is geslagen kent op z’n minst één of meer personen die dat wel doen. Een uitkomst voor wie geen relatie heeft. Maar Tinder komt nu met een nieuw plan. De app gaat vanaf november betaalde functies krijgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Tinder is gratis en dat is natuurlijk een groot onderdeel van het succes. Want betalen voor een dienst als deze maakt hem een stuk onaantrekkelijker. Toch komt Tinder vanaf november met een premium service, waarmee betaald moet worden voor bepaalde diensten. Dat kondigde oprichter en ceo Sean Rad aan tijdens een evenement van zakenblad Forbes. De liefdesapp brengt namelijk helemaal geen geld in het laatje en dat moet veranderen met de nieuwe betaalde functies.

tinder640

(Foto via Tinder)

Tinder laat gebruikers door foto’s swipen van mensen bij hen in de buurt. Wie een foto beoordeeld heeft, kan deze naar links of naar rechts te swipen. Bij een match worden twee gebruikers met elkaar in contact gebracht. Mensen zien elkaar dus alleen in de app als ze fysiek dicht bij elkaar zijn. In de nieuwe vorm komen er nieuwe functies, die alleen beschikbaar zijn voor betalende flirters. Zo kan er bijvoorbeeld ook in andere steden of landen naar matches gezocht worden. Handig als je op vakantie ook wat gezelschap wilt hebben.

Om welke functies het precies gaat is nog onduidelijk. “Het zijn functies waar gebruikers om hebben gesmeekt en waarvan we denken dat ze er graag voor betalen,” laat Rad weten. Volgens hem swipen de gebruikers iedere dag door 1,2 miljard profielen en maakt de app dagelijks 15 miljoen matches. Het is nog niet bekend hoeveel de premium functies gaan kosten. Voor wie zich gelijk zorgen gaat maken, de gratis versie van Tinder blijft zoals hij nu is. Het bedrijf achter de app liet overigens al eens weten te willen experimenteren met advertenties.