Spring naar de content

Zien: Mexico staat in brand na de moord op 43 studenten

Mexico is in rep en roer, en heel gek is dat niet: er zijn 43 studenten ontvoerd en waarschijnlijk vermoord – een aantal van hen is geïdentificeerd in een massagraf. De burgemeester van Iguala zou de opdracht hebben gegeven tot de ontvoering en een criminele bende het werk hebben laten opknappen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Sjoerd Hartholt

Er waren een maand geleden al hevige protesten tegen de autoriteiten gaande in de stad. Studenten demonstreerden omdat ze het oneens waren met de manier waarop de Mexicaanse overheid het onderwijs financiert en nieuwe leraren aanstelt. De burgemeester had zo zijn eigen, gewelddadige en macabere manier om van deze protesten af te komen.

Het resulteerde er in dat 43 studenten werden gekidnapt, en vermoedelijk al geliquideerd zijn. Wie denkt dat de protesten uit angst voor nieuwe represailles van de overheid (lees: criminelen) uitblijven, heeft het mis. De verdwenen 43 studenten zijn alleen maar olie op het vuur van de demonstranten, en dat is te merken in heel het land. Zo is het regioparlement van Guerrero bestormd en de luchthaven van Acapulco is bezet. Ook is er brand gesticht bij het Nationaal paleis in Mexico Stad.

Ook woensdagavond in de ArenA waren diverse Mexicaanse supporters te zien die in de 43e minuut met zakdoekjes zwaaiden, als protest tegen het nog onopgehelderde mysterie van de 43 verdwenen studenten.

MEXICO-CRIME-STUDENTS-PROTEST

MEXICO-CRIME-STUDENTS-PROTEST-CENTRAM-GAMES

MEXICO-CRIME-STUDENTS-PROTEST

epaselect MEXICO MISSING STUDENTS PROTEST

Nederland oefent tegen Mexico

MEXICO-CRIME-STUDENTS-PROTEST

MEXICO-CRIME-STUDENTS-PROTEST