Spring naar de content

Zien: Bob Marley gezicht van nieuw wietmerk

De familie van wijlen reggae-ster Bob Marley ziet zijn kans schoon. Te midden van een toenemende liberalisatie van (soft)drugs in verschillende landen over de wereld starten zij een marihuana-lijn op, het wereldberoemde overleden familielid zal het gezicht zijn van het eerste internationale wietmerk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Gerben Vlasveld

“Mijn vader zou zo blij zijn te zien dat mensen de helende kracht van the herb erkennen,” aldus dochter Cedella in the Guardian. “Hij zag wiet als een spirituele zaak die ons aanzet tot zelfreflectie, dichterbij de natuur brengt en onze creativiteit doet ontluiken.” Afgaande op het sterk commerciële karakter van de onderneming zal het eren van de in 1981 overleden Bob Marley niet de enige reden zijn voor het gebruik van zijn gezicht op de nieuw te lanceren marihuana-lijn.

Eerder verkocht de familie het gebruiksrecht al om T-shirts, koptelefoons en koffie met Marleys gezicht erop op de markt te laten brengen. De familie Marley is overigens geen officiële eigenaar van ‘Marley Natural’, dat is het Amerikaanse Privateer Holdings. Welk bedrag de familie ontvangt voor de nieuwste Marley-deal is niet bekendgemaakt, wel is aangekondigd dat het hoofdkantoor in New York wordt gevestigd en dat de Marley Natural-lijn naast marihuana ook crèmes, lotions en accessoires zal bevatten. De marketing zal worden begeleid door de organisatie die ook verantwoordelijk is voor de marketing van koffiegigant Starbucks.

Voor wie dus zijn twijfels heeft bij de commerciële insteek van de familie Marley: dochter Cedella meent dat “je ook op Bob kan rekenen. Hij staat 100% achter wat er staat te gebeuren.”

Hoewel er duidelijk grote kansen liggen in de verkoop van Marley-marihuana in een tijd waarin verschillende landen stappen richting liberalisering zetten, zijn er nog genoeg obstakels te overwinnen. Zo is het in Amerika verboden om de drugs over staatsgrenzen te vervoeren, wat centrale productie onmogelijk maakt, en de staten die productie en verkoop toestaan doen dat vaak onder bijzonder strikte voorwaarden. Afwachten dus, hoe Marley Natural het eraf gaat brengen.

Hieronder kunt u het eerste marketingfilmpje zien van de nieuwe onderneming.