Spring naar de content

Lotte Bronsgeest: een zwangerschap in rauwe beelden

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: Lotte Bronsgeest uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Lotte Bronsgeest (Leiden, 1982) studeerde in 2013 cum laude af aan de Fotoacademie in Amsterdam. Een selectie van haar werk is van 22 tot en met 31 november 2014 te zien in de jaarlijkse expositie van New Dutch Photography Talent in het Art’otel in Amsterdam.

Over haar werk
“Gedurende mijn laatste zwangerschap werd ik geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam. Anderen zeiden: ‘Wow, wat zie je er goed uit! En wat gaat het je allemaal makkelijk af!’ Mensen oordelen in het algemeen te snel, vind ik. Ze kijken niet verder dan je met kleren bedekte lichaam. De discrepantie tussen de meningen en de realiteit intrigeerde en irriteerde me. In de fotoserie Final Pregnancy ben ik dus op zoek gegaan naar de spanning tussen verhulling versus onthulling en laat een andere kant van de zwangerschap zien. Terugkerende thema’s in mijn werk als kwetsbaarheid, vergankelijkheid en sterfelijkheid vind je ook hier in terug.”

Meer werk van Lotte Bronsgeest vindt u hier.

1 2 3 4 5 6 8 9 9 10

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.