Spring naar de content

Speelplezier in de natuur

Schoolpleinen horen niet saai, grijs en simpel te zijn. Kinderen beleven daar geen plezier aan, ze willen uitgedaagd worden. Je wilt het liefste dat ze elke pauze vol energie naar de speeltoestellen rennen, omdat ze zo leuk zijn. Als het even kan, wil je dat de speeltoestellen ook nog duurzaam en natuurlijk zijn. Speeltoestellenfabrikant IJslander helpt je om jouw schoolplein om te toveren in een speeloase.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Groen schoolplein

Om die speeloase te creëren, is het zaak om een groen schoolplein te ontwerpen.  Een groen schoolplein is een schoolplein waar de natuur onderdeel is van het speeluurtje. Kinderen kunnen spelenderwijs leren van de abstracte insecten toestellen, of naar hartenlust klimmen in klimbomen. Zo haal je de natuur naar het schoolplein. De zelfgemaakte toestellen van IJslander zijn duurzaam en dragen bij aan een betere planeet. Dankzij een groen schoolplein zorg je voor plezier en verrassing tijdens het pauze-uurtje.

Natuurlijk spelen

Daarnaast biedt IJslander speeltoestellen aan voor natuurlijke speelplaatsen. Zo zijn er gecertificeerde Robinia houten zwerfkeien, klimbomen en stappalen voor een spannend parcours. In een natuurlijke speelplaats is er vanzelfsprekend plaats voor insecten, dankzij het insectenhotel. Kinderen leren zo spelenderwijs van alles over het leven van insecten. In een natuurlijke speelplaats is er voldoende ruimte om te ontdekken, spelen en je fantasie de vrije loop te laten. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Duurzame speeltoestellen

Onze speeltoestellen zijn gemaakt van onverwoestbaar RVS of van hardhout met een FSC keurmerk. Zo zorgen we goed voor het milieu en weten we precies waar de materialen vandaan komen. Ons hout komt bijvoorbeeld uit duurzame bossen. Dankzij de speeltoestellen zijn onze speeltuinen duurzaam en gaan ze jaren mee. Liever RVS? Dat is mogelijk, onze RVS speeltoestellen hebben als voordeel dat ze vandalismebestendig zijn. Ook zijn ze minder vatbaar voor vuil, daarom passen ze heel goed bij een duurzame en natuurlijke speeltuin. Dat is nog eens lekker spelen!

Spelen en sporten

Naast spelen bieden onze groene en natuurlijke speelplekken ook genoeg ruimte voor sporten. Een potje voetbal spelen kan in onze pannakooien. Liever iets uitdagender? Leer dan freerunnen op ons freerunning parcours. Zo maken we sporten leuk en uitdagend voor iedereen. Ook op een schoolplein, of in een wijk. Laten we samen kijken naar jouw wensen op het gebied van spelen en sporten.

Meer weten?

Wil jij meer weten over onze groene schoolpleinen of natuurlijke speelplaatsen? Neem dan contact op met IJslander, wij helpen je graag om het beste schoolplein of natuurlijke speelplaats te creëren. Want lekker spelen staat voorop.