Spring naar de content

Zien: opmerkelijke natuurdocumentaire uit Grand Theft Auto 5

Chaney555 kon zichzelf voor korte tijd even Jacques Cousteau wanen. De natuurliefhebber en fervent Grand Theft Auto-speler zag een kant in de game die nog niemand eerder zag. Hij dook virtueel het water in en geeft van dichtbij een intieme kijk in de flora en fauna van de waters in het actiespel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jesse Voorn

Grand Theft Auto is alweer toe aan deel 5 en beschikbaar voor Xbox One en PlayStation 4. Het snelle misdaadspel is beter dan ooit tevoren en vooral ook stukken realistischer. Voor het eerst is er de first person modus, waardoor je het gevoel krijgt in een echte wereld rond te lopen of te zwemmen. GTA 5-speler Chaney555 kwam er zo al snel achter dat de natuur in de game erg fraai en heel realistisch is. Een ware lust voor de natuurliefhebber. Chaney555 vond zelfs zoveel flora en fauna, dat hij er een documentaire van ruim dertien minuten van kon maken.

Daarbij heeft hij goed gekeken naar natuurdocumentaires als Planet Earth, van de BBC en Discovery. De gamer monteerde alle natuurbeelden uit GTA 5 aan elkaar en maakte het geheel af met een heuse David Attenborough voice-over. Maar het is dus allemaal animatie, regelrecht uit een computerspel. Hij noemde de korte documentaire Into The Deep.