Spring naar de content

Nederlandse reist naar Zuidpool met tractor

Negen jaar geleden bedacht theatermaker Manon Ossevoort op Oerol een idee: met haar tractor wilde ze van Nederland naar de Zuidpool reizen. Gisteren heeft ze haar einddoel bereikt. “De glimlach gaat maar niet van mijn gezicht. Maar dat kan ook zijn omdat hij bevroren is”, zegt het ‘tractormeisje’ tegen RTL Nieuws.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

De reis ging door Nederland, België  Frankrijk, Italië  Kroatië  Bosnie-Herzegovina, Montenegro, Kosovo, Slovenië  Egypte, Soedan, Ethiopië  Kenia, Oeganda, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Zambia, Botswana, Namibië, Zuid-Afrika en eindigde dus op de Zuidpool.

Bijna had Ossevoort haar eindbestemming niet gehaald, in 2009 bij Kaap de Goede Hoop miste ze de boot. Vier jaar later kreeg ze alsnog de kans, dankzij een tractormerk dat haar wilde sponsoren.

Wanneer haar gevraagd wordt wat ze nu gaat doen, zegt ze tegen de Daily Mail dat ze niet kan wachten om weer naar huis te gaan en haar man en dochtertje van tien maanden te zien.

Waarom de reis maken met een tractor, zult u zich afvragen? Dat heeft te maken met de Twentse roots van Ossevoort. “Die tractor staat voor de boerenwijsheid dat als je iets heel erg graag wilt, je daar niet zo veel over moet praten. Dan moet je het gewoon doen. En ook al ben je niet zo snel, langzaam kom je er ook wel”, aldus het tractormeisje tegen RTL Nieuws.

Onderwerpen