Spring naar de content

Opnieuw ophef in VS nadat blanke agent zwarte man neerschiet

Opnieuw heeft een blanke agent in de VS een zwarte man neergeschoten, ditmaal gisteren in Orange County, Florida. En opnieuw zorgt dit voor ophef: volgens getuigen hield de 28-jarige man zijn handen in de lucht toen de politie begon met schieten en was hij ongewapend. De man is zwaargewond geraakt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Annelies Beltman

Cedric Bartee heet het nieuwste slachtoffer, en hij werd volgens politie samen met een ander betrapt in een gestolen auto. Omdat hij niet luisterde naar de bevelen van de agent, opende die het vuur. De agent vreesde voor zijn veiligheid en loste drie schoten, waarvan zeker eentje Bartee raakte.

Jerry Demings, de zwarte sheriff van Orange County, riep iedereen op kalm te blijven. Tijdens die oproep omringde hij zich met zes religieuze leiders uit de zwarte gemeenschap. Demings maakt zich zorgen over de reactie van het publiek. Na de dood van Michael Brown en Eric Garner reageerde de VS woedend. In beide gevallen werd de blanke agent vrijgesproken, waardoor het debat rond racisme weer is opgelaaid.