Bizar: rechter vindt sturen erectieselfie van docent naar leerling ‘niet schadelijk’

De Redactie 11 dec 2014 Leven

Een zeer opmerkelijk rechtbankverslag donderdagochtend in het AD. De krant doet verslag van een rechtszaak waarbij een Rotterdamse rechter oordeelt dat het naar een 14-jarige leerling sturen van een lid in erectie door een 33-jarige docent géén ontucht is.

De bizarre redenering is daarbij als volgt: “Volgens de veranderde opvattingen in de samenleving kan dat voor een meisje van die leeftijd niet meer als schadelijk worden aangemerkt.”

Lees de uitspraak nog eens goed, laat hem op u inwerken, lees hem dan nogmaals en probeer u in die rechter verplaatsen. Welke maatschappelijke trend heeft hij ontwaard die wij nog niet hebben gesignaleerd? En wat is de juridische definitie van ‘schadelijk’?

De docent uit Ridderkerk werd overigens alsnog veroordeeld voor ontucht. In 2011 en 2012 liet hij het meisje aan wie hij de foto stuurde namelijk ook voor de webcam seksuele handelingen met zichzelf verrichten. Dat bleek ondanks de veranderde opvattingen in de samenleving blijkbaar nog steeds niet door de beugel te kunnen.

De docent heeft een voorwaardelijke celstraf van zes weken opgelegd gekregen alsmede een werkstraf van honderd uur. Dat wordt dus nog even doorwerken tijdens de kerstvakantie.

Reageer op artikel:
Bizar: rechter vindt sturen erectieselfie van docent naar leerling ‘niet schadelijk’
Sluiten