Spring naar de content

Eerste hulp bij online reputatieproblemen

Het internet vergeet niets en dat kan behoorlijk vervelend zijn. Vaak zijn mensen niet blij met de resultaten die Google toont wanneer ze hun eigen naam intikken. Sinds deze week bestaat er dan ook een spreekuur waar mensen kunnen binnenlopen met al hun vragen rondom online reputatiemanagement.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Iris Verhulsdonk

‘De insteek is om een laagdrempelige en vrijblijvende optie te bieden,’ zegt Willem van Lynden, oprichter van MediaMaze een bureau voor reputatiemanagement dat het spreekuur heeft ingesteld. ‘Veel mensen lopen tegen hun online reputatie aan, maar weten niet precies wat ze ermee moeten, dan helpen wij ze graag.’ Het unieke aan dit spreekuur is dat het open staat voor iedereen. Hoewel van Lynden aangeeft veel voor bedrijven te werken, ziet hij ook in dat het voor privépersonen zeer vruchtbaar kan zijn naar hun online reputatie te kijken.

Verder is het de bedoeling mensen meer bewust te maken van wat ze achter laten op het internet. Twitteraccounts waarop groots wordt geklaagd hoe vervelend een stage of baan is, kunnen behoorlijk wat roet in het eten gooien wanneer je op zoek bent naar nieuw werk. Zelfs als de account al lang niet meer gebruikt worden. ‘Velen denken dat wanneer een Facebook- of Twitterpagina is afgeschermd, er niets meer te vinden is op Google. Dit kan vooral voor studenten die het werkveld willen betreden een probleem zijn. Maar de focus ligt niet alleen op problemen, zelfs als er niets negatiefs te vinden is, kan er veel aan gedaan worden om je positiever zichtbaar te maken voor degene die naar je zoekt.’ aldus van Lynden.

Het spreekuur is open voor iedereen en kosteloos. Hierbij gaat het ook om advies waarbij de hulp van MediaMaze uiteindelijk niet nodig is, veel problemen kunnen zelf makkelijk opgelost worden. ‘Professional of student, ik sta iedereen graag te woord.’