Cultuuragenda: Savages, Barts Boekenclub, Mister and Mississippi

Nick Muller 30 jan 2015 Cultuur

Elk weekend selecteert HP/De Tijd drie culturele evenementen die een bezoek waard zijn. Deze week: de dansvoorstelling Savages, Barts Boekenclub en Mister and Mississippi.

> Savages
Savages, de nieuwe dansvoorstelling van de jonge choreograaf Jasper van Luijk, is actueler dan ooit. Dit tweeluik is geïnspireerd op romans als 1984 van George Orwell en Brave New World van Aldous Huxley en laat zien hoe een ideale samenleving werkt, als de ratio het van de emotie wint en het individu ondergeschikt is aan het collectief.

Savages. Vrijdag 30 januari, zaterdag 31 januari en zondag 1 februari te zien in het Korzo Theater in Den Haag. Toegangsprijs: €18,00. 

> Barts Boekenclub
Een literaire avond voor iedereen die niet van literaire avonden houdt.

Elke eerste en derde woensdag van de maand verkent Bart Gielen in Barts Boekenclub (BBC) ‘alle hoeken van het boekenvak.’ Gielen is boekfanaat, historicus en docent aan de lerarenopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Een prima combinatie, zo vertelde hij aan Boekblad. “Ik heb een passie voor boeken en lees alles wat los en vast zit. Bovendien is voor de klas staan ook een soort presenteren. Het voelt alsof nu alle puzzelstukjes op hun plek vallen. Mijn passie voor het boek delen met het publiek en daarnaast ook interessante gesprekken voeren met verschillende gasten.” Aanstaande woensdag 4 februari zijn Herman Pleij en Daan Remmerts de Vries (pseudoniem: A.N. Ryst) te gast om te praten over hun werk.

Barts Boekenclub. Elke eerste en derde woensdag van de maand in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Toegangsprijs: €10,00. 

> Mister and Mississippi
Ooit begonnen ze als een schoolproject van de Herman Brood Academie in Utrecht, maar inmiddels is Mister and Mississippi uitgegroeid tot een bekende nieuwe naam in het Nederlandse popcircuit. Exact twee jaar na hun met een Edison bekroonde debuutalbum Mister and Mississippi is afgelopen donderdag het tweede album gepresenteerd in een stampvol TivoliVredenburg: We Only Part To Meet Again. De stijl van het nieuwe album? Volwassen. De folky sound is deels vervangen door een orkestraal geluid, en ook de teksten gaan dieper dan op de vorige plaat. Bijvoorbeeld: de titelsong van het album is door zangeres Maxime Barlag geschreven voor haar vorig jaar overleden moeder.
Ter promotie van dit nieuwe album trekt de vierkoppige formatie de komende weken door het land om in verschillende platenzaken hun nieuwe sound te laten horen. Vervolgens starten ze in maart met hun tournee langs verschillende clubs in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Kaarten daarvoor vindt u hier.

Reageer op artikel:
Cultuuragenda: Savages, Barts Boekenclub, Mister and Mississippi
Sluiten