Spring naar de content

Margriet is De Mol. Zo reageerde Nederland op de onthulling

Het antwoord op de vraag waar molloten – fans van het programma Wie is de Mol? – al enige tijd naar smachten is eindelijk bekend. De Mol van dit vijftiende seizoen van het populaire programma is uit haar holletje gekropen en bleek niemand minder dan journalist Margriet van der Linden. HP/De Tijd zette de leukste reacties voor u op een rij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Rowie van der Vliet

Anders dan voorgaande seizoenen vond de bekendmaking plaats in een live-uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam. De finale was gisterenavond veruit het best bekeken televisieprogramma, met maar liefst 3,4 miljoen kijkers – tevens de best bekeken WIDMfinale ooit. Journalist Bas Paternotte liet de 816.000 kijkers van het Provinciale verkiezingsdebat op RTL weten wat ze misten.

Journaallezer Rik van de Westelaken won het spel, actrice Marlijn Weerdenburg verloor. Al dachten velen dat Van de Westelaken gisteravond de dwarsligger van het spel zou blijken te zijn.

Margriet van der Linden reageerde ontspannen op haar rol als Mol.

Voor de meesten was het overigens wel duidelijk wat de ware aard van Van der Linden was in het spelprogramma.

Velen twitteraars hadden respect voor de aristocratische wijze waarop Margriet haar rol speelde.

Fans van Wie is de Mol? moeten een jaar wachten op een volgend seizoen. En nu deze Mol is ontmaskerd is het wellicht tijd voor televisiekijkend Nederland om zich te richten op ‘die andere’ belangrijke race.