Spring naar de content

Tienergenre blijkt wederom succesvol met ‘Divergent’

Twilight, The Hunger Games, The Maze Runner; de verfilming van Amerikaanse tienerfictie staat al jaren garant voor een goede omzet. De nieuwste titel in het rijtje is de Divergent-serie van schrijfster Veronica Roth. Vorig jaar verscheen deel één; dit weekend opende het vervolg, Insurgent.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

The Divergent series: Insurgent – over een heldhaftige tiener (gespeeld door Shailene Woodley) in een dystopische wereld – wist zo’n 603 duizend euro op te brengen in dit vierde weekend in maart, ondanks het relatief lage aantal schermen waarop de film nu te zien is. Zo opende dit weekend ook Cinderella, waarin Disney het welbekende prinsessenverhaal nog eens gladjes overdoet met een actrice van vlees en bloed (Lily James), op maar liefst 180 schermen. De opbrengst was een kleine 260 duizend euro. De film kwam binnen op de derde plaats.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De makers van Divergent – distributeurs Lionsgate en Summit Entertainment – hebben overigens geleerd van het verleden, en net als bij Harry Potter, Twilight en The Hunger Games zal het laatste boekdeel worden opgesplitst in twee films. Alles voor de kijker, zullen we maar zeggen.

Bioscooptop-tien
1 (-) The Divergent series: Insurgent
2 (1) American Sniper
3 (-) Cinderella
4 (2) Focus
5 (4) Michiel de Ruyter
6 (3) Fifty Shades of Grey
7 (7) Still Alice
8 (6) Kingsman: The Secret Service
9 (5) The Boy Next Door
10 (-) The Second Best Marigold Hotel

Bron: Nederlandse Film Distributeurs

Onderwerpen