Robin Haase makkelijk naar finale Aix-en-Provence

De Redactie 9 mei 2015 Sport

Tennisser Robin Haase heeft zaterdag de eindstrijd van het challengertoernooi in Aix-en-Provence bereikt. De als vierde geplaatste Hagenaar ging door omdat zijn tegenspeler, de Tunesiër Malek Jaziri, in de tweede set opgaf. Op dat moment ging Haase al ruim aan de leiding: 6-3 2-0. Vrijdag rekende hij in de kwartfinale rekende af met de Fransman Jonathan Eysseric (6-0 6-4).

Zondag neemt de Hagenaar het in de finale op tegen de winnaar van de andere halve finale, tussen de Fransman Paul-Henri Mathieu en Alexander Zverev uit Duitsland. Deze partij staat voor zaterdagmiddag op het programma.

Ranglijst
Robin Haase staat weer in de mondiale top honderd. De Hagenaar zakte vorige week naar de 101e plek op de wereldranglijst, maar steeg dankzij zijn prima optreden bij het ATP-toernooi in Estoril naar positie negentig. De tweede Nederlander op de ranglijst is Igor Sijsling, hij zakte een plek naar 127. Ook Thiemo de Bakker staat nog bij de beste tweehonderd spelers. Hij is de nummer 158. Op nummer een staat nog altijd de Serviër Novak Djokovic leidt nog altijd, met ruime voorsprong op nummer twee Roger Federer. Bij de vrouwen zakte Kiki Bertens zeven plekken. De hoogst gerangschikte Nederlandse staat nu 92e. Serena Williams staat bij de vrouwen nog altijd ruim aan kop.

Reageer op artikel:
Robin Haase makkelijk naar finale Aix-en-Provence
Sluiten