Spring naar de content

Deze dansende homo moet Russische duikboten weren uit Zweden

De laatste maanden zijn ze nogal vaak gesignaleerd in de Scandinavische wateren: Russische onderzeeërs. De Zweedse marine heeft de bewaking op de Oostzee inmiddels aangescherpt en verhoogde het Defenisie-budget flink. De Finnen zetten recent dieptebommen in om een mysterieuze onderzeeër te verjagen. De nieuwste defensiestrategie diende zich pas deze maand aan, vanuit onverwachte hoek

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Kevin van Vliet

The Swedish Peace and Arbritration Society (SPAS) bedacht een ludieke actie naar aanleiding van de mogelijke schendingen van het Zweedse territorium door de Russen. De SPAS plaatste een neonbord met daarop een homoseksuele, dansende zeeman. Daarboven: ‘Welkom in Zweden. Gay sinds 1944’, verwijzend naar het jaar waarin homoseksualiteit werd gelegaliseerd in Zweden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wellicht weet een dansende zeeman die agressieve homofobe Russen wél buiten de grens te houden.