Spring naar de content

Obama zit zelf op Twitter, en hij is reuze grappig

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton is al enige tijd behoorlijk actief op Twitter als @billclinton. Maar sinds deze week is president Barack Obama ook met een persoonlijk account op het sociale medium te vinden. Clinton heette zijn partijgenoot welkom en kreeg gelijk een hilarisch verzoek terug.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Eergisteren stuurde president Obama er met zijn eigen account @POTUS, afkorting voor President Of The United States, zijn eerste tweet uit: ‘Hallo Twitter! Dit is Barack. Echt! Na zes jaar hebben ze me eindelijk mijn eigen account gegeven’.

Obama kreeg gelijk een geestige welkomstweet van Bill Clinton: “Een vraagje,” twitterde Clinton. “Blijft die gebruikersnaam bij het kantoor?” Daarachter zette hij de hashtag #askingforafriend, waarmee hij natuurlijk zijn vrouw Hillary Clinton bedoelt, die zich net in de race gestort heeft om Obama op te volgen.

Het antwoord van Obama was minstens zo gevat: “Goede vraag. Het account hoort bij het huis. Ken je iemand die geïnteresseerd is in @FLOTUS?” Met FLOTUS wordt de First Lady van de Verenigde Staten bedoeld. Als Hillary president wordt, dan wordt Bill de eerste ‘man-van’ een president.

Volgens het Witte Huis worden de tweets via het nieuwe account van Obama echt door de president zelf geschreven en niet door een team. Eerder gebruike Obama het account van het Witte Huis (@WhiteHouse) of dat van zijn campagneteam (@BarackObama). Die tweets zijn te herkennen aan het signatuur ‘-bo’. Maar omdat Obama van deze regering ‘de meest open en participerende in de geschiedenis’ wil maken, doet hij het nu helemaal zelf.