Spring naar de content

Mannen met blubberbuiken en de trophy wife 3.0

Op Tweede Pinksterdag werd mijn rit met het bijbelbeltse boemeltreintje opgeleukt door een veertiger met truckerpet en jampotglazen. De man besloot te trakteren op een emotionele uiteenzetting over het ritszakje van zijn bordeauxrode bomberjack, dat hij trouwens ook in de kleuren legergroen, blauw, zwart en grijs bezat. Toen hij bij de metalen drukknoopjes aan was gekomen, bekeek hij mij eens van top tot teen en wendde zich tot mijn reis- en levensgezel: “Je denkt dat jij een mooie vriendin hebt hè? Nou, dan zal ik je die van mij eens laten zien.” Uit zijn stoffen portemonnee pakte hij een verfomfaaid pasfotootje en hield het triomfantelijk naar voren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Lisa Bouyeure

“Geboren op Curaçao. Sterk als een beer is ze. Rennen, kickboksen. En wandelen, wandelen kan ze ook heel goed.” Hij stopte het portretje terug en besloot gniffelend: “Jaahaa, daar moet je geen ruzie mee krijgen hoor.” Maar bovenal vond de man haar mooi, deze Jamillah of Camilla waar hij naar onderweg was – in zijn enthousiasme was hij niet altijd even goed verstaanbaar. En het lieve kind was pas 25. Score!

Brains of pronte borsten
Dezelfde dag las ik in de Volkskrant dat de ‘trophy wife 3.0’ één van de vijf mannenmodetrends voor het komende seizoen wordt, naast onder meer de jumpsuit en de online personal shopper. Kun je wel een succesvol mensenrechtenadvocaat zijn, zoals het prototype Amal Clooney (voorheen Alamuddin), je bent en blijft het langbenige pronkstuk dat een charismatische acteur buitmaakte tijdens een van zijn jachtpartijen.

“De trophy wife 3.0 combineert beauty met brains én een warm kloppend hart voor milieu, mensenrechten of anderszins misstanden die uit de wereld moeten worden geholpen.” Combineert. Alsof ze haar brains en andere kwaliteiten bij elkaar heeft gescharreld in een luxueuze inloopkast en volgend seizoen weer verruilt voor een setje pronte borsten en een limegroene parka.

Verdwijnwoordenboek
Voor mannen is tegenwoordig een dadbod afdoende las ik elders, van formaat Leonardo DiCaprio tot en met Seth Rogen. Het is natuurlijk ook niet niks, zo’n kind baren. Overal ter wereld worden opgelucht sportschoolabonnementen in de kliko geworpen. Een sixpack koop je vanaf heden in de supermarkt en spaarzame spieren zijn in ruste onder een laagje welvaartsspek. Het weelderige lichaam van de langgelokte, pientere arm candy werkt prima als blikkenafleider. En oja, deed ze niet iets met mensenrechten? Goed decolleté trouwens.

In de verre toekomst tovert een man in de trein het imposante cv van zijn vriendin tevoorschijn. Trofeevrouwen 1.0, 2.0 en 3.0 zijn verkast naar de nieuwste uitgave van het Verdwijnwoordenboek. De dadbod en mombod leven in harmonie en vrede samen, naar gelang de voorkeur van de drager. “Je denkt dat jij een slimme vriendin hebt hè? Nou, dan ken je die van mij nog niet.” Hij glundert. In de dikke ronde glazen van zijn bril weerspiegelt een waterig pinksterzonnetje.