Spring naar de content
bron: anp

Wat Omtzigt van Wilders kan leren

Frans Timmermans en Pieter Omtzigt debatteren vanavond in Arnhem, alleen met z'n tweeën, anderhalf uur lang. Een bijeenkomst onder eigen voorwaarden, op een eigen podium. Maar waarom niet op de buis, en waarom niet ook met Yesilgöz of Wilders?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Frans van Deijl

'Beide lijsttrekkers delen de overtuiging dat de uitdagingen van deze tijd meer gesprek op de inhoud vragen', aldus een persbericht. Op tv wordt het lastig anderhalf uur in te boeken. Omtzigt liet eerder weten langere inhoudelijke debatten te willen met een beperkt aantal sprekers.

Ik had graag kennis genomen van die tweestrijd, maar toch ga ik niet. Arnhem is me te ver, het schijnt mistig te worden onderweg. Maar ik ga vooral niet om de arrogantie waarmee deze twee, in de peilingen leidende lijsttrekkers op eigen initiatief de luwte opzoeken voor de inhoud, het betere gesprek dat zich kennelijk niet leent voor de snel afgeleide tv-kijker en de naar kijkcijfers hunkerende stations. 350 kaarten zijn er beschikbaar en die waren natuurlijk snel verdeeld onder het klapvee van NSC en GL/PvdA.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap