Spring naar de content

Dekker en Verschuren allebei tweede in Rome

De Nederlandse zwemploeg heeft zondag twee medailles overgehouden aan de Sette Colli-trofee, een internationaal zwemgala in Rome. Inge Dekker werd tweede op de 50 meter vlinderslag. Sebastiaan Verschuren won zilver op de 100 vrij.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Dekker tikte in de Italiaanse hoofdstad na 25,68 aan op de 50 vlinder. De Zweedse Sarah Sjöström was net eerder in 25,23. Maaike de Waard werd in diezelfde finale zesde in 26,68. Sjöström was ook de snelste op de 200 meter vrije slag. Daarin hield ze onder meer Ranomi Kromowidjojo achter zich. ‘Kromo’ werd vijfde en bleef net onder de twee minuten (1.59,89).

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Verschuren vocht op de 100 vrij een felle strijd uit met Mehdy Metella, maar moest de zege toch aan de Fransman laten. Deze klokte de winnende tijd van 48,60, tegenover 48,89 voor Verschuren.