Spring naar de content

Belastingakkoord: onderhandelen over voorwaarden voor onderhandelingen over uitkomst onderhandeling

De coalitie is eruit. Nu echt. Er is een nieuw belastingplan. Of iets dergelijks. Want niemand weet hoe het plan er op dit moment uitziet en niemand weet hoe het eruit gaat zien. Het in achterkamertjes overeengekomen akkoord tussen VVD en PvdA ligt vanaf woensdag voor de andere partijen ter discussie in achterkamertjes, waar minimaal twee partijen (steun van D66 en CDA betekent een meerderheid in beide Kamers) tot een compromis van een compromis moeten komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

De partijen zijn daar vooralsnog niet happig op, die achterkamertjespolitiek. Rutte en co willen niets openbaar maken omdat het anders ‘vrij schieten wordt voor de oppositie, waarna er van de plannen weinig tot niets meer overblijft’, meldt De Telegraaf. SP en CU willen dat de deal van VVD en PvdA eerst op hoofdlijnen bekend wordt gemaakt en hebben de uitnodiging zoals dat dan zo mooi heet ‘in beraad’.  Het CDA gaat wel even op de koffie om te horen hoe en wat, maar wil niet onderhandelen als er geen openheid wordt geboden. D66 schuift aan om te luisteren naar de plannen, maar sluit niet uit dat daarna alsnog openbaarmaking wordt geëist.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Samenvattend: op dit moment wordt er onderhandeld over de voorwaarden waarop onderhandeld gaat worden over de uitkomst van onderhandelingen.

Maar Mark Rutte heeft er ongetwijfeld weer zin in vandaag.