Spring naar de content

Van de topkeuken naar het schap: de tomatenburger (***)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: (doorstart van) de tomatenburger.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie

Deze week geen bitterballen, nachtbraken en champagne! Nee. We doen gezond, met, jawel, een hamburger. Althans, het gezonde alternatief daarop.

Inmiddels goede vriendinnen: General manager AH to go Saskia Egas Reparaz (L) en Managing partner &Samhoud Ingrid Smolders (R)
Inmiddels goede vriendinnen: AH-manager Saskia Egas Reparaz (l) en &samhoud-manager Ingrid Smolders.

Het Amsterdamse restaurant &samhoud Places (**) brengt wat ooit een amuse was onder in het assortiment van de Albert Heijn to Go. We hebben het over de tomatenburger. Het beroemde gerecht van meesterchef Moshik Roth – zelf niet aanwezig op de viering, in verband met de televisieopnames van Masterchef in Israël – lag al in de schappen van de reguliere Albert Heijn, maar is nu ook verkrijgbaar bij de To Go-vestigingen. De burger is honderd procent vegetarisch, met als hoofdingrediënt tomaat.

Backstage: Max Models in het wit, visagist Marja Hermes, stylist Kim Kijzer en Creative man &Samhoud Marijn Korver
Backstage: Max Models in het wit, visagist Marja Hermes, stylist Kim Kijzer en creatieveling van &samhoud, Marijn Korver.

Voor iedereen die durft te beweren dat burgers zonder vlees een slappe hap zijn, heeft oprichter van &samhoud media, Jip Samhoud, een anekdote. De drie accountants van het bedrijf kregen drie burgers voorgesteld, waarvan één gemaakt van vlees. Na een hevige discussie bleek dat alle drie de burgers vega waren.

Het lijken wel zusjes: Model Marvy Rieder (L) & SOS kinderdorpen Monica van der Meeren (R)
Het lijken wel zusjes: model Marvy Rieder, hier links, en Monica van der Meeren van SOS Kinderdorpen

Een deel van de opbrengst van de burgers gaat naar SOS Kinderdorpen, vertegenwoordigd door Monica van der Meeren. Al wilde dat nog weleens op de achtergrond verdwijnen op de promotiemiddag, waarbij de dinertafel plots veranderde in een heuse catwalk. Er waren tomatenburgers, mét tomatenketchup – alleen de Bloody Mary's kwamen maar niet.

Eindoordeel:
De eerste burger waar je geen schuldgevoel aan overhoudt, althans, dat is de bedoeling. De viering was groots en gezellig, maar misschien een tikkeltje over the top. Nou goed, de burger draagt in ieder geval SOS Kinderdorpen een warm hart toe.

tompoes3

 

Ongewoon lekker 'gezellig': Bastiaan van Schaik, (lifestyle Nu.nl) Kiki Duren, Jip Amhoud(media) (Vlnr.)
Heerlijk: Bastiaan van Schaik, (lifestyle nu.nl) Kiki Duren, Jip Amhoud (v.l.n.r.)