Spring naar de content

De geweldige kick van Jesper Arts op Twitter

Het begon met een tweet. Gezegend zijn alle atleten die gebruik maken van social media. Ik zeg het eerlijk, ik had nog nooit van Jesper Arts totdat ik de voorbije week zijn bericht over de Universiade voorbij zag komen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark van den Heuvel

Wie is Jesper Arts? In zijn bio lees ik: “Dutch Champion 400m hurdles 2013 (50.23 PB) / 400m Indoor PB 46.91 / 7 times National Junior Champion / Studying Commercial Economy.” Geen kleine jongen dus.

Zuid-Korea
Jesper had het bericht over zijn aanstaande vertrek naar Zuid-Korea nog niet geplaatst of hij kreeg al antwoord.

@Shimmie89 is Reshmie Oogink, een taekwondo-specialiste uit Twente. Tussen Jesper en Reshmie bloeit duidelijk iets moois op! Later, over een jaar of tien als ze getrouwd zijn en samen twee kinderen hebben, kijken Jesper en Reshmie liefdevol terug op dit gezamenlijke avontuur.

Gwangju
Gelukkig hield Jesper ons nauwkeurig op de hoogte van zijn wereldreis.


Ik kan uren bezig zijn met zulke verhalen. Twitter is een  avonturenroman. Jesper gunde zich ondertussen enige tijd om te acclimatiseren.

Wat precies vertelde hij er niet bij, maar dat hoeft ook niet want Jesper is natuurlijk niet als toerist naar Zuid-Korea gereisd.

Dan mag hij ‘eindelijk los’, schrijft Jesper. “Om 16.30u (09.30u Ned. tijd) serie 1 baan 2.”

Geweldige kick
De uitkomst van de race was positief.

Weet je wat het is? Je gaat toch meeleven met zo’n goedwillende jongen. Twitter schept een band.
Na de series gaf Jesper ook een interview.

Halve finales
Donderdag was het dan zo ver.

Laat ik het maar vast verklappen, de halve eindstrijd verliep minder vlekkeloos dan vooraf gehoopt. Na afloop stond de filosoof op in Jesper Arts.

In een gortdroog persbericht lees ik een paar uur later dat ‘Jesper Arts op de 400 meter horden vierde was geworden in zijn serie met een tijd van 51.39 en als één van de tijdsnelsten door mocht naar de halve finale. In die halve finale bleef hij steken op een tijd van 52.37 en werd daarmee zevende’.

Supervrouw Dafne
Ook de Nederlandse sprintsensatie Dafne Schippers kwam donderdagavond in actie, tijdens Diamond League-wedstrijden in Lausanne. Werd ‘de nieuwe Fanny’ afgelopen week nog vierde op de 100 meter in Parijs, ditmaal hoefde ze op de 200 meer in Lausanne alleen Olympisch kampioene Allysn Felix voorrang te verlenen. Het verschil bedroeg slechts 0.19 seconden. Supervrouw Schippers noteerde met 22,29 seconden haar beste seizoentijd. Het zijn sensationele ontwikkelingen, slechts enkele weken nadat Schippers haar definitieve keuze voor de sprint bekend heeft gemaakt. Ze liep in haar loopbaan slechts twee keer sneller, 22,03 (in Zürich, Nederlands record) en 22,28 (in Marakesh). Na afloop was ze gematigd tevreden, de toekomstige medaillewinnares in Brazilië.

Vlieg Dafne, vlieg!

Iedere maand ontleedt Mark van den Heuvel voor HP/De Tijd een sport. Deze maand: atletiek.