Komkommerjournaal: horrorvliegtuig, Koningslied & stakende boeren

Sebas Bouquet 3 aug 2015 Leven

Politiek Den Haag is met reces, de nieuwsluwe komkommertijd is weer aangebroken. Wekelijks spit HP/De Tijd voor u door de binnenlandse kranten, en zet het meest irrelevante, nietszeggende en gezapige nieuws op een rij. Deze week: een horrorvliegtuig, het Koningslied en de stakende boeren.

Horrorvliegtuig
Een toestel van Transavia heeft vorige week zaterdag (g)een noodlanding gemaakt op Schiphol. In Rotterdam kon het vliegtuig vanwege de allesvernietigende zomerstorm die over onze land raasde niet landen, in Eindhoven werd het toestel geweigerd, en dus kwam het aan de grond op Schiphol. Naar verluidt schreeuwde het Transaviapersoneel toen het gebeurde.

De vakantiegangers zijn zwaar aangeslagen, boos. Sommigen willen zelfs geld zien. Dat ze weer veilig aan de grond staan dankzij Transavia, daar hoeft niet over te worden gesproken. 

Koningslied
Aan de soap rondom Koningslied lijkt maar geen einde te komen. Vorige week werd bekend dat het nummer ruim vijf ton in euro’s heeft gekost, in plaats van de eerder genoemde anderhalve tonDe Telegraaf schreef over een ‘dure grap’, volgens HP/De Tijd was het koningslied het geld meer dan waard. Songwriter John Ewbank wilde het nummer in 2013 terugtrekken na de vele commotie waar het toe leidde, maar de Stichting Nationaal Comité Inhuldiging besloot toch door te gaan met het verspreiden van het lied. Met alle gevolgen van dien.

Mocht u op de een of andere manier niet weten wat het Koningslied is en hoe het klinkt, hier is-ie nog een keer:

Stakende boeren
Meer Franse boeren dan ooit tevoren haalden vorige mand het Nederlandse nieuws. Dat konden de Belgische boeren zich natuurlijk niet laten gebeuren, dus kwamen ook zij in actie, en blokkeerden de wegen. Staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) zei boos te zijn in het Financieel Dagblad.

Niet alleen was de bij vakantiegangers populaire Route du Soleil in Frankrijk geblokkeerd, ook werden vrachtwagens geplunderd uit protest. Ze stuurde een brief naar het Franse collega. Of de postbezorger met zijn busje de Franse grens al over is gestoken, is niet bekend.

Dan nog dit
In de Amerikaanse staat Idaho is een bosbrand ontstaan door een poepende wielrenner. De brand ontstond nadat hij het gebruikte wc-papier uit milieu-overwegingen (jawel, u leest het goed) besloot te verbranden. 30 hectare bos, zo’n zestig voetbalvelden, vatte vlam.

Verder werd in Italië het eerste Europees Kampioenschap Zwerkbal gespeeld (sport op bezems uit Harry Potter-boeken, winnaar: Frankrijk – red.), en vond Roseanne Barr (wie?) Nederlanders Nazi’s. Later nam ze dat terug.

Tot slot nog een scoop van eigen bodem. Johan Vlemmix, de man van Bussie vol met Polen, zette een foto van heuse haatmail op zijn Twitteraccount, maar vergat daarbij zijn mapje ‘billenfoto’s’ te verbergen.

Reageer op artikel:
Komkommerjournaal: horrorvliegtuig, Koningslied & stakende boeren
Sluiten