Spring naar de content

Hoe Tim Wellens weer de Eneco Tour won

Tim Wellens heeft zondag de Eneco Tour gewonnen. In de slotetappe van Sint-Pieters-Leeuw naar Geraardsbergen kwam de leidende positie van de renner van Lotto-Soudal niet meer in gevaar. De rit werd gewonnen door de Italiaan Manuel Quinziato. De renner van BMC sprong op zes kilometer voor de streep weg bij zijn medevluchters en reed solo naar de finish. Wellens won vorig jaar ook al de Eneco Tour.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De Nederlander Wilco Kelderman eindigde als derde achter Wellens en diens landgenoot Greg van Avermaet in het eindklassement. De kopman van LottoNL-Jumbo raakte zaterdag in de rit door de Ardennen de witte leiderstrui kwijt aan Wellens die de rit na een knappe solo won.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
HP eneco3
Wellens won zaterdag ook de zesde etappe in de regen van 208,6 km van Heerlen naar Houffalize

Een dag later waren er tal van ontsnappingen maar werd de situatie nooit dreigend voor Wellens. Bij de eerste doorkomst op de Muur van Geraardsbergen kwam Quinziato voorop met de Belgen Yves Lampaert en Björn Leukemans. In de slotfase liet hij het tweetal achter.

Slecht gevoel
Wellens kwam nog met een slecht gevoel uit de Tour de France, waar hij weinig indruk maakte. “Na de Tour ben ik logischerwijze met wat twijfels gestart aan de Eneco Tour, maar de benen voelden de eerste dagen goed aan. Na mijn aanval was het vooral de kunst om het tempo hoog te houden en niet stil te vallen.” De winst kwam volgens Wellens mede door zijn sterke ploeg.

Onderwerpen