Spring naar de content

Hoe Badr Hari online al aan het vechten is

Kickbokser Badr Hari maakt zaterdagavond zijn rentree in de ring.  In de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny staat hij tegenover Ismael Londt in een Super Fight. Amsterdam tegen Rotterdam. Hoewel het gevecht pas zaterdagavond plaatsvindt, wordt er op social media al flink gevochten. Van de kant van Badr Hari voornamelijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Op Twitter houdt Badr Hari zijn ruim 27 duizend volgers op de hoogte van de voorbereidingen van zijn beruchte rentree. Eind juli stapte hij al in het vliegtuig met zijn team naar Grozny om te trainen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat was het begin van zijn online gevecht. Via Twitter showde de kickbokser wat foto’s van zijn trainingen en liet hij weten dat hij Ismael Londt niet ‘gewoon in elkaar gaat slaan’:  

Hij slaat Londt dus niet gewoon in elkaar, hij gaat hem zelfs laten stoppen.

Na de weging van vrijdagavond tweette Hari dat hij er meer dan klaar voor is.

Eenzijdig gevecht
Het online gevecht komt vooral van zijn kant. Londt zelf is namelijk niet zo actief op social media en hij plaatst al helemaal geen agressieve berichtjes naar zijn tegenstander.

Arrived at Grozny yesterday..Ready for whatever..

Posted by Ismael Londt on donderdag 20 augustus 2015

Vergunning
Het gevecht tussen de twee zou overigens vorig jaar mei gewoon in Nederland plaatsvinden, maar door problemen met een vergunning kon de wedstrijd niet doorgaan. Er is voor het gevecht van zaterdagavond in Grozny nog geen livestream bekend.