Spring naar de content

Cultuuragenda: Into The Woods, Hellen van Meene & Nederlands Theater Festival

Elk weekend selecteert HP/De Tijd drie culturele evenementen die een bezoek waard zijn. Deze week: het Into The Woods Festival in Amersfoort, fotografe Hellen van Meene exposeert in het Fotomuseum Den Haag en het elfdaagse Nederlands Theater Festival gaat donderdag 3 september van start.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Into The Woods
Twee dagen lang house, techno en aanverwante genres in de bossen van Amersfoort – dat is Into The Woods. De zesde editie van dit festival vind dit jaar wederom plaats in het eerste weekend van september. Elk van de zes podia heeft zijn eigen sfeer. Enkele highlights: house van Leon Vynehall op het Into the Groove-podium, de Italiaanse DJ en producer Sam Paganini op het Beukenbos-podium en de twaalfkoppige brassband Gallowstreet treedt op in de Bosspot.

Into The Woods Festival 2015. Vrijdag 4 en zaterdag 5 september 2015, Birkhoven en Bokkeduinen, Amersfoort. Meer informatie vindt u hier.

Hellen van Meene
Al twintig jaar behoort Hellen van Meene (1972) tot de internationale top van fotografen. Haar tijdloze, intieme beelden van jonge meisjes in hun ontwikkeling naar volwassenheid oogsten wereldwijd lof. Haar stijl wordt gekenmerkt door een grote mate van tijdloosheid en geheimzinnigheid van haar beelden: haar foto’s hebben bijvoorbeeld geen titels, zodat er geen verwijzing is naar de identiteit van de geportretteerde. Ook drukt ze de foto’s af in klein formaat, waardoor de bezoeker gedwongen wordt dichtbij te komen. De tentoonstelling The Years Shall Run Like Rabbits in het Fotomuseum Den Haag omvat zo’n negentig werken uit haar twintigjarige loopbaan.

De tentoonstelling ‘The Years Shall Run Like Rabbits’ van Hellen van Meene is tot en met 29 november 2015 te zien in het Fotomuseum Den Haag. Meer informatie vindt u hier.

Hellen van Meene

Nederlands Theater Festival
Iedereen kent het Nederlands Film Festival, maar het Nederlands Theater Festival is minstens zo leuk. Elf dagen lang ziet u de beste de beste voorstellingen van dit moment. In de theaters rond het Leidseplein in Amsterdam ziet u dit jaar onder meer de toneelvoorstelling Angels in America van Toneelgroep Oostpool,  de cabaretvoorstelling Micha Wertheim voor zichzelf van Micha Wertheim en de klassieker Medea, uitgevoerd door Toneelgroep Amsterdam. En dat is nog maar een kleine selectie uit het zo rijke programma van dit jaar. De traditionele afsluiting van het festival is het Gala van het Nederlandse Theater, waar de belangrijkste toneelprijzen (zoals de Louis d’Or en de Theo d’or) worden uitgereikt.

De tiende editie van het Nederlands Theater Festival vindt plaats van donderdag 3 september tot en met zondag 13 september 2015 in verschillende theaters in Amsterdam. Meer informatie vindt u hier.