Spring naar de content

Prinsjesdag 2015: de (ietwat verwaaide) hoedenparade

Maar weinig dagen in het jaar zijn zo omgeven met clichés traditie dan de derde dinsdag van september. Maar de editie van 2015 gaat niet de geschiedenis in als de meest standaard Prinsjesdag in tijden. Om te beginnen is het voorlopig de laatste keer dat de Gouden Koets te zien is. Het rijtuig zal vier jaar lang gerestaureerd worden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Paul Geraedts

Daarnaast gaat het weer beter met de Nederlandse economie, dat blijkt uit de troonrede die ieder jaar traditiegetrouw naar RTL Nieuws wordt gelekt. Maar dat allemaal terzijde, want uiteindelijk gaat het op Prinsjesdag maar om één ding: de hoedenparade. En ook die is dit jaar anders dan normaal. Er staat namelijk een nogal onstuimig windje in Den Haag. Windkracht 7 tot 8 welteverstaan.

Hoewel een zuidwester dus misschien wat meer op zijn plaats was geweest, zaten er ook ondanks de rukwinden dit jaar weer wat fraaie hoofddeksels tussen. Verwaaid of niet, wij presenteren u: de hoedenoogst van Prinsjesdag 2015.

2015-09-15 11:48:43 DEN HAAG - PvdD-leider Marianne Thieme bij aankomst op het Binnenhof. ANP MARTIJN BEEKMAN

PvdD-leider Marianne Thieme is altijd goed voor een statement. Het kruis met de letters TTIP op haar jurk staan als protest tegen het Amerikaans-Europese Transatlantisch Handelsverdrag, hetgeen nog eens extra benadrukt wordt door haar tasje, waar de vlag van de EU overloopt in de Amerikaanse Stars And Stripes.

2015-09-15 00:00:00 DEN HAAG - Gasten arriveren bij de Ridderzaal op Prinsjesdag. ANP OLAF KRAAK

Een schot in de roos, dit hoofddeksel. Maar wie er precies onder zit? Wie het weet mag het zeggen.

2015-09-15 11:27:15 DEN HAAG - Geert Wilders arriveert met zijn vrouw bij de Ridderzaal op Prinsjesdag. ANP OLAF KRAAK

Geert Wilders en zijn vrouw; zijn stropdas matcht met haar hoed.

2015-09-15 11:27:42 DEN HAAG - Fleur Agema arriveert bij de Ridderzaal op Prinsjesdag. ANP OLAF KRAAK

Fleur Agema van de PVV gaat voor wat minder poespas. Een klassieke hoed en een zomerse jurk.

Prinsjesdag: Hoedenparade op het Binnenhof

Geen hoed, wel een opvallende bril. De vrouw van Dion Graus nam vandaag het zekere voor het onzekere. Beschermt ongetwijfeld ook tegen rondvliegende takken.

2015-09-15 13:00:31 DEN HAAG - Koning Willem-Alexander en koningin Maxima vertrekken in de gouden koets bij Paleis Noordeinde op Prinsjesdag. ANP ROYAL IMAGES KOEN VAN WEEL

Onderwerpen