Spring naar de content

Jan des Bouvrie introduceert: glaskunstenaar Sylvia Blankendaal (***)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: Sylvia Monique Blankendaal exposeert.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie

Jan des Bouvrie riep donderdagavond vriend en vakgenoot tesaam voor een speciale kennismaking: glaskunstenaar Sylvia Blankendaal. De godfather van het Nederlandse interieurontwerp sprak haar vleiend toe: “Picasso heeft ooit de schilderkunst veranderd, de Beatles hebben de muziek veranderd en jij maakt werk dat nog niet bestaand.” Of nou ja, vleiend, het klinkt alsof je de nieuwe broek van een collega bestempelt als ‘anders’.

Culinair onderonsje: Caviar man Hossein Akef, #foodmaniacsnl Ron Vermeulen & 24kitchen hapje John Gerdsen (Vlnr.)
Culinair onderonsje: Hossein Akef van kaviaarimporteur Caviar, gastronoom Ron Vermeulen & 24kitchen-hapje John Gerdsen (v.l.n.r.)

De komende twee maanden kunt u vier werken van Blankendaal bewonderen in woonmall het Arsenaal in Naarden. Voor iemand die in één adem wordt genoemd met Pablo Picasso en John Lennon kon een truttig feestje natuurlijk niet. Dus er waren bubbels en oesters.

Blankendaal en Des Bouvrie ontmoetten elkaar op kunstbeurs PAN in 2014, gekoppeld door kunstenaar Jeroen Henneman. Of Blankendaal niet in het Arsenaal wilde hangen. En wat denk je wat? Bleken de twee ook nog een stand tegenover elkaar te hebben op de afgelopen editie van Master of LXRY. De samenwerking leek al rond voordat ze elkaar überhaupt de hand schudden.

Uit de kunst zo leuk: Kunst Baron Perry Kish, Glamourland.tv duo Francois & Erieke en Europolman Thibault de Maignas
Úit de kunst: kunstbaron Perry Kish, Francois & Erieke van glamourland.tv en Thibault de Maignas.

Des Bouvrie kon niet anders dan constateren dat Blankendaal internationale potentie heeft. “De KLM toonde interesse voor haar werk in de luchtvaartmagazines Flying Blue & Holland Herald.”
Hopen dat ze daar bij KLM-Air France iets vriendelijker omgaan met de kunstkatern dan met hun managers

Blankendaal – Sylvia Monique voor bekenden – noemt haar werk multidimensionaal. Het spiegeleffect van haar glazen kunst reflecteert een werkelijkheid die niet altijd lijkt wat het is. Dat u dat weet.

Bij goede kunst hoort een goed glas wijn, en voor u het weet bent op zo’n avond een fles verder. Of twee. Een tip: ga een half uur voordat uw blaas vol is naar het toilet. De toiletten bevinden zich vrijwel aan de andere kant van het Arsenaal.

Eindoordeel:
Als Jan des Bouvrie je werk goed vindt, dan is je werk goed. Het werk van Blankendaal is inderdaad iets wat niet vaak is getoond, althans, niet aan de schrijver van dit artikel. Met andere woorden: drie tompoezen!

tompoes3

Opgenomen in de familie Sylvia Monique Blankendaal tussen Jan & Monique Des Bouvrie
Opgenomen in de familie: Sylvia Monique Blankendaal tussen Jan & Monique des Bouvrie