Spring naar de content

Zien: ooit wilde Elvis ten strijde trekken in de War on Drugs

Elvis Presley was een man met veel talenten. Zo nu en dan wilde hij zich ook nog weleens inzetten voor de maatschappij. Op 21 december 1970 had de legendarische muzikant daarom een ontmoeting met de Amerikaanse president Richard Nixon. Presley wilde federaal agent worden en helpen in de strijd tegen drugs. Een Amerikaanse filmmaker vertelt jaren na dato dat verhaal aan de hand van memo’s uit de archieven van het Witte Huis in een korte film.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jesse Voorn

Het bezoek vond in 1970 plaats in het Witte Huis. Alvorens had Elvis president Nixon een brief van zes pagina’s gegeven, waarin hij vroeg of hij agent kon worden bij de anti-drugsbrigade. Nixon zelf vond het een schitterend idee om daar met de zanger over van gedachten te wisselen. “Als de president jonge en slimme mensen wil ontmoeten buiten de regering, dan zou Presley perfect zijn om mee te beginnen,” zei Dwight L. Chapin, assistent van Nixon.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Scott Calonico grasduinde door de archieven van het Witte Huis en geeft leuk geschiedenislesje aan de hand van zijn kortfilm. Bijgestaan door muziek van The King, natuurlijk.