Spring naar de content

Hoe humor het Oranje-trauma een beetje verlicht

Jaja we weten het, Nederland doet niet mee aan het EK voetbal volgend jaar in Frankrijk. Twee jaar geleden werden we nog derde van de wereld en nu komen we niet eens de kwalificaties door. Soit! Wat is de beste manier om hiermee om te gaan? Humor. En natuurlijk een ander land vinden om aan te moedigen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

Dinsdagavond laat verschenen de eerste memes op, want ja humor blijft het beste medicijn tegen frustraties.

En deze:

En ook deze:

Steun voor Rode Duivels 
Rest ons nog de vraag wie we en masse moeten aanmoedigen de komende tijd. Ons florerende buurland België lijkt het meest voor de hand liggend. Premier Rutte toonde daags na Neerlands vernedering zelfspot in zijn toespraak voor het Vlaamse parlement.

“De interne markt en de digitale agenda bieden volop kansen. Eigenlijk kansen bijna voor open doel, om dat punt te scoren. Met punten scoren moet ik als Nederlander wel wat voorzichtig zijn sinds het Europees kampioenschap-debacle. Ja, ik hoor u gniffelen, maar zo leuk is het niet.” Er werd gevraagd voor wie hij nu gaat juichen: "België. Met de kleur rood heb ik politiek gezien minder, maar de Rode Duivels krijgen onze steun.

België-supporter worden
Oranje en rood liggen dan wel dichtbij elkaar in het kleurenspectrum, maar volleerd België-supporter bent u niet zomaar. Ook daar is een oplossing voor. Meteen na het fluitsignaal na het drama tegen Tsjechië werd op Facebook de workshop ‘Belgische supporter worden’ opgezet. Maar liefst 118 duizend hebben zich aangemeld voor het nu nog fake event, nu denkt de ‘organisator’ er zelfs aan om toch maar wel iets te organiseren. Voor diegenen die graag goed voorbereid het EK willen ingaan, hier alvast wat huiswerk: