Spring naar de content

Eten smaakt lekkerder als het van een mooi bord komt (***)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: bloemen kijken bij Menno Kroon.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thom Goderie

Laten we ‘m de Avicii van de bloemenindustrie noemen. Menno Kroon, bloemenbinder die de woningen van de Connie Breukhovens en Ronald de Boers van ons land opfleurt. Voor de gewone sterveling organiseerde hij het afgelopen weekend een get together. Goed voor de pr. Het decor: zijn landgoed te Cothen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De bloemenjuwelier organiseerde zijn vernissage niet in ‘de zaak’ in Amsterdam Oud-Zuid, maar drie kwartier verderop, met de auto. Té ver buiten de stadsgrenzen natuurlijk, dus de dagen – donderdag tot en met zondag – trokken vooral de mensen uit de provincie.

Om wild van te worden: Robin Diega keuken chef, Jesse Korf Entremetier & Andre van Alten Chef-Kok La Provence
V.L.N.R. Robin Diega (keukenchef), Jesse Korf (chef-entremetier) en André van Alten (patron-cuisinier)

Zijn oranjerie had Kroon aangekleed met het thema ‘jacht en wild’. Hij schakelde de hulp in van culinair duo André van Alten en Tanja Klok, patron-cuisinier en gastvrouw van restaurant La Provence*. Herfst, de jacht is begonnen, dus wild.

De zondag viel het zwaarst, omdat de keramiekborden, nog bestemd voor de gasten, waren verkocht als onderdeel van de kunstverkoop. Gelukkig had Kroon nog servies staan.

Society familie Beb & Koen Solleveld (kleding entrepreneurs), Caroline (nieuwbouw adviseur) & Lieke Thijssen (Vlnr.)
Ondernemers Beb & Koen Solleveld (zitten in de kleding), Caroline (nieuwbouw-adviseur) & Lieke Thijssen.

De Master of Flowers himself was net terug uit China. Zijn invloed rijkt ver. Ibiza, Monaco, en dus Cothen. In herfstsferen. Wat Kroon met kerst in de aanbieding heeft, daarover liet hij zich vluchtig uit. Zijn luxe-toko aan de Cornelis Schuytstraat zal rond de kerstdagen voor vijf dagen worden getransformeerd tot een waar Christmas Paradise.

Eindoordeel:
Aan Kroons filosofie ‘Eten smaakt net iets lekkerder als het van een mooi bordje komt’ was niet te ontsnappen. Al had het wild van La Provence vast ook heel lekker gesmaakt op een plastic barbecuebordje. Maar laten we vooral de bloemen niet vergeten, een van ‘s lands grootste exportproducten.
tompoes3

Bruisend gezelschap: Menno Kroon & Tanje Klok
Bruisend gezelschap: Menno Kroon & Tanja Klok

Onderwerpen