Spring naar de content

‘Bij je allerlaatste optreden maakte je zo’n diepe buiging dat je bijna het wereldrecord stagediven voor bejaarden brak’

Heinz Polzer alias Drs. P (24 augustus 1919 – 13 juni 2015) was zanger, dichter, componist en taalkunstenaar, bekend van onder meer de liederen De Veerpont (Heen en weer), Dodenrit en De zusters Karamazov en als uitvinder van de versvorm ollekebolleke. Zijn uitgever Vic van de Reijt schrijft hem een brief.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Vic van de Reijt

Beste Heinz,

Met honderd man waren we op je uitvaart, donderdag 18 juni in het Amsterdamse Bethaniënklooster, midden in de rosse buurt die jij in je liedjes zo liefdevol tot leven hebt gebracht. Kabaret Ivo de Wijs zong Goed nieuws en daarmee zat de stemming er meteen goed in, Paul Prenen verzorgde een compositie met een elektrische zaag, je biograaf Michèl de Jong en ik brachten je carrière in kaart, er waren mooie filmpjes met jou als veerman op de veerpont, en je jongste vriend Ringo Maurer (16) begeleidde ons op de piano toen wij Het hart eener deerne kwinkeleerden. Het was een prachtige show. “We hadden 25 euro entree kunnen vragen,” zei Erik van Muiswinkel, die jouw scabreuze compositie Orgaan tot grote hoogte had verheven. Ook jij was nadrukkelijk aanwezig, in je kist van scheepstimmerhout en in het dankwoord. Dat was een opname uit die legendarische hommage-avond in De Kleine Komedie, april 2012, tevens de presentatie van Drs. P Compilé Complé.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap