Spring naar de content

Klokkieskijken en ellebogen bij de Masters of LXRY (**)

Wekelijks gaat Thom Goderie op expeditie in de natuurlijke habitat van de Nederlandse socialite, en onderwerpt hij premières, vernissages en andere feestelijkheden aan een smakelijke analyse. Deze week: Masters of LXRY.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Thom Goderie
IMG_1224
Willem Kool, Romy Monteiro & Yves Gijrath

Het kerstseizoen is pas begonnen als Yves Gijrath aftrapt met zijn Masters of LXRY, de voormalige miljonair fair. Donderdag was de VIP-avond van deze veertiende editie, waar naar schatting zo’n 5.000 miljonairs, wannabe’s en golddiggers als eksters op af zullen komen.

Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het er; van karaatgouden televisies tot kanariegele bolides. De huishoudbeurs is er niets bij.

IMG_1219
Mediadame Annemarie van Gaal & partner Rhandy MacNack

Tijdens deze avond kreeg Albert Verlinde het eerste exemplaar van de nieuwe uitgave van LXRY magazine – hij is in deze editie gast-hoofdredacteur. Wat de musicalkoning en Boulevard-host met al die spulletjes te maken had, vragen de Arno Kantelbergen onder u zich af. Verlinde: “Ik ben een servies-man: ik hou niet van koken, maar wel van eten.”

Het epicentrum van deze beurs is, zoals ieder jaar de stad van Des Bouvrie. Christine Krooneberg. Tip van de vaste klant: ‘Altijd eerst lekker stamppot eten voordat je gaat. Een goede bodem is gewenst.’

De vermoedens die ze wekte bleken juist te zijn. Er is wat gedronken… Vorig jaar sprong er naar het verluidt een groepje miljonairs met smoking en al in het zwembad.

Allemaal over nagedacht, natuurlijk. ‘De drank in de man is de wijsheid in de kan’. De ‘klokkies’ bij diamantair Gassen vlogen dan ook als warme broodjes over de toonbank, en er zijn heel wat offertes getekend voor nieuwe Bentley-SUV’s.

De selfmade heren en dames waren makkelijk te herkennen. Tijdens het bitterbalmomentje. Alle haantjes de voorsten baanden zich ellebogend een weg door de massa richting de schalen. Helemaal LXRY.

Eindoordeel:
Een prachtige beurs, enigszins patserig, met een hoog The Wolf of Wall Street-gehalte. (‘Wat vind je van me klokkie?’) Masters of LXRY is tot maandag open.

goderie_hp
Leco Zadelhof, Monique des Bouvrie, stylist Fred van Leer & Christine Kroonenberg