Spring naar de content

Binnenkijken: een hotel waar het bord op schoot mag

Van een bezoekje aan het woonatelier tot gluren bij de buren – iedere week gaat HP/De Tijd op zoek naar opmerkelijk ontwerp en waardevol woonadvies. Deze week: een hotel waar u zich net als thuis mag gedragen.HÔTEL SUITE NOVOTEL DEN HAAG CITY CENTRE - 7320

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Marleen Hogendoorn

Geen receptie, personeel in jeans en sneakers en eten en drinken dat u gewoon zelf mag pakken. Waar zijn we beland? In Den Haag, in de Passage om precies te zijn, waar nu sinds een jaar een pilot van Novotel Suites is gestart. Het hotel richt zich op long stay (het langste verblijf van een gast was vier maanden), maar ook op toeristen die de mooie stad achter de duinen willen bezoeken. De mensen van het hotel wilden het even helemaal anders aanpakken. Het concept is: do it yourself en gedraag je zoals thuis.

Huiskamer
Als thuis gedragen? Dus bord op schoot, tv-kijken met de benen op tafel en een drankje languit op de bank? Precies dat. De gemeenschappelijke ruimte, pardon: de huiskamer, doet dienst als lobby, ontbijt- en dinerzaal. De inrichting is opvallend licht, open, modern en sereen. Huiselijk dus. De Franse Constance Guisset tekende voor het interieur.

De Vertigo-lamp is een van de bekendste ontwerpen van Constance Guisset
_MG_0767
De tafels waar de receptioniste zit en waar gezamenlijk gegeten kan worden
Do it yourself
Do it yourself

Jeans en sneakers
Dat huiselijke gevoel is goed doorgevoerd. Het personeel loopt niet in uniform maar in jeans en sneakers, de receptioniste zit met haar laptop aan een van de tafels, de manager loopt rond in het wild in plaats van weggestopt in een kantoor en ’s avonds kunnen gasten met het personeel gezamenlijk eten.

Lovers en haters
Het personeel is aangenomen op basis van hun persoonlijkheid in plaats van de diploma’s. “Mensen maken het verschil”, vindt general manager Barteld Oppers. “Met alleen een mooi hotel op een goede locatie red je het niet. Diploma’s bij dure hotelscholen zijn geen pré, ik kijk naar de sprankeling, het karakter en de sociale interactie van het personeel. We vragen onze medewerkers helemaal zichzelf te zijn.” De reactie op het nieuwe concept is verschillend: er zijn lovers en haters. “Gelukkig wel meer lovers, want we werden in 2015 tot meest bijzondere hotel van Den Haag benoemd.”

Het Novotel Suites Den Haag City Centre beschikt over 118 ruime suites

We zouden haast vergeten dat u er ook kan slapen.