Spring naar de content

Binnenkijken: een cowboy-hotel in Nashville (met lesbian karaoke)

Van een bezoekje aan het woonatelier tot gluren bij de buren – iedere week gaat HP/De Tijd op zoek naar opmerkelijk ontwerp en waardevol woonadvies. Deze week: een cowboyhotel in Nashville.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Marleen Hogendoorn

We zijn afgereisd naar Nashville, Tennessee; de hoofdstad van de twee C’s: countrymuziek (Johnny Cash woonde er) en cowboys. Om de cowboys van overal ter wereld zich thuis te laten voelen, opent er binnenkort het Urban Cowboy bed & breakfast. Bij een b&b denkt u waarschijnlijk aan bloemetjesbehang, mottenballenodeur, stoffige antieke meubels en een douche die zijn beste tijd heeft gehad. Meteen vergeten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap
Urban_Cowboy_Nashville-13
Een tub, open haard en vintage behang met geweienprint in een van de suites

Lesbian karaoke
Vlakbij het centrum, hier zeggen ze downtown, in een Queen Anne Victoriaanse mansion uit 1890 is de Urban Cowboy b&b gevestigd. In de buurt gezellige biologische restaurantjes, live muziek en een fijne lesbian karaoke. De bed & breakfast heeft acht suites en diverse gemeenschappelijke ruimtes in een zelf bedachte stijl: Southwestern Deco, het beste te omschrijven als een mix tussen cowboy en kitsch.

Urban_Cowboy_Nashville-29
De suite genaamd The Captain, een king size bed en een ‘tub’. Volgens de eigenaar staat een bad voor vakantie, hij schrijft zelfs een boek over ‘the lost art of bathing’

Clawfoot tub
In de muziekkamer (zie de grote foto boven dit artikel) staan diverse instrumenten, aan het plafond hangt een kroonluchter van een grammofoon en aan de glazen koffietafel gemaakt van een piano zou Johnny Cash zo aan kunnen schuiven. In de andere gemeenschappelijke zitkamer met open haard, met natuurlijk een groot gewei erboven, staan grote Louis XII poefs waarin een shot Jack Daniël extra lekker smaakt. De suites hebben allemaal American-style kingsize-bedden, een clawfoot tub en verder een eigen stijl.

Urban_Cowboy_Nashville-17
The Lion’s Den, weer een suite met grote bedden. Het behang is ‘costum hand printed’ in Europa

Eigenaar Lyon Porter opende twee jaar geleden in Brooklyn zijn eerste Urban Cowboy B&B. Inspiratie krijgt hij van wereldreizen. Het interieur komt overal en nergens vandaan. Zo vond hij het tapijt op de grond in de gemeenschappelijke ruimtes in een vintage winkeltje in New York, het behang is met de hand gemaakt en komt ‘somewhere from Europe‘ en de meubels heeft hij op de kop getikt via internet en beurzen.

Urban_Cowboy_Nashville-1
De gemeenschappelijke ruimte met poefs en geweien

The cowboy life
Er schuilt waarschijnlijk in iedereen wel een beetje een urban cowboy, ook in u. Urban cowboys zijn reizigers die graag overal ter wereld vrienden maken. Ze zijn vrij en kunnen doen wat ze zelf willen. Kom te paard, gewoon met de auto kan ook, en ervaar ‘the cowboy life’ in Nashville. Yihaa.