Maassen en Teeuwen verschillen van mening over Erdogan

De Redactie 25 apr 2016 Leven

Een meningsverschil in het land der satirici. Theo Maassen is het niet eens met vakbroeder Hans Teeuwen in zake de Turkse premier Tayipp Recep Erdogan en diens ethos.

Vorige week liet Hans Teeuwen nog weten zeer teleurgesteld te zijn over de manier waarop Erdogan hem had behandeld tijdens een ontmoeting in een bordeel in Istanboel. “Ik kwam daar regelmatig om homoseksuele stoom af te blazen en daar liep hij dan een beetje te lonken in een kort jongenshoerenbroekje. Dus op een gegeven moment ga je overstag en mee naar een kamertje. Meneer Erdogan laat zich eerst uitgebreid oraal bevredigen en anaal stimuleren.” Maar als het tijd dat Teeuwen bevredigd mag worden wil hij een toneelstukje gaan doen. Erdogan, zo grapte Teeuwen, kan beter kijken naar degenen die nog een blowjob van hem tegoed hebben.

Via een ingezonden brief in de Volkskrant diende Maasen zijn collega van repliek. “De vraag lijkt mij gerechtvaardigd of alles wat hardop uitgesproken wordt door een humorist automatisch onder de noemer satire valt. Onze vrijheid van meningsuiting is te belangrijk om constant als excuus misbruikt te worden mensen standrechtelijk te beledigen,” schrijft de Eindhovenaar.

Maassen had met name moeite met de beschuldigingen van Teeuwen aan het adres van de Turkse premier. “De heer Erdogan wegzetten als een zelfzuchtige en luie minnaar is niet alleen lafhartig en respectloos, het is bovenal een onversneden leugen. Ik heb de heer Erdogan leren kennen als een uiterst bedreven, onbaatzuchtige pijper die er letterlijk geen genoeg van krijgt.”

Om daar aan toe te voegen: “Dat Hans Teeuwen niet oraal bevredigd is door hem zegt waarschijnlijk meer over het primaire slachtsorgaan van deze geinponem dan over de ethos van het ons zo bevriende staatshoofd.”

Waarvan akte.

Reageer op artikel:
Maassen en Teeuwen verschillen van mening over Erdogan
Sluiten