Spring naar de content

Je verzint het niet: vaginastoomkruiden en een tamponwekker

Wekelijks neemt HP/De Tijd de wereld voor mode en trends kritisch onder de loep.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Alexandra Besuijen

kk_hpO my gud!
Als trendwachter krijg je soms dingen onder ogen waarvan je zegt: huh?!? Niet echt een eloquente opmerking, maar manmanman, wat een malligheid heb je soms toch! Nu weer de kutkruiden. Ja sorry, het zijn mijn woorden niet en mijn autocorrect wil er niks van weten, maar zo heet het dus wel. Te bestellen bij, u raadt het al, kutkruiden.nl. Het zijn kruiden voor een stoombadje voor de vagina en omstreken, bedoeld om te reinigen, te ontspannen of juist te enerveren. Volgens de bedenksters van het concept is het een eeuwenoud gebruik, zowel ritueel als medicinaal. Wat je behalve de kruiden nodig hebt, is een draagbaar bidet of teiltje, een wc, heet water en twintig minuten ongestoorde tijd. In die tijd kun je mediteren maar het hoeft niet; je kan ook de Libelle lezen of een stukje aan je geitenwollen sok breien. Wat jij wilt. Als je na afloop je vagina maar bedankt voor al het goede dat ze voor je doet. En nee, dat verzin ik ook niet zelf.

tamponO my gud 2.0
Maar we zijn er nog niet. Binnenkort is er ook de digitale tamponchecker. Huh?!? Ja. Een digitale tamponchecker. Voor de vrouw die alles al heeft. Maar maar maar hóe dan? En vooral: waaróm? Het hoe is eigenlijk redelijk simpel: de tampon heeft een extra lang touwtje dat je verbindt met een bluetooth-device. Dat klip je vast aan je onderbroek en vervolgens zendt het de gegevens naar je smartphone. Daar krijg je dan een signaal als je tampon vol is, zodat je tijdig kunt verschonen. Want, zo stellen de bedenkers van my.flow: ‘Het is nogal gênant als je doorlekt in je witte broek’. Doe dan geen witte broek aan, zou je zeggen, maar ze hebben nog een ander argument: het apparaatje helpt TSS te voorkomen, toxischeshocksyndroom, een infectieziekte die, bij geen of te late behandeling, zelfs tot de dood kan leiden. Met de opkomst van superabsorberende tampons in de jaren tachtig was dit een reëel gevaar, maar inmiddels zijn de producten minder absorberend en veel vaker van natuurlijk materiaal gemaakt. Dus als je regelmatig verschoont en zo’n ding nooit langer dan acht uur draagt (‘s nachts!), red je het zonder tamponchecker ook wel. Want zo’n pushbericht U LEKT BIJNA DOOR! op je telefoon als je net in de drukke tram zit, lijkt míj nou weer tamelijk gênant.

t-shirtArrohip
Voor sommige mensen kun je alleen maar respect hebben. Voor Demna Gvasalia bijvoorbeeld, de 35-jarige in Georgië geboren en in Antwerpen opgeleide mode-ontwerper, die sinds vorig jaar de opvolger is van Alexander Wang als baas bij Balenciaga. Hij is samen met zijn broer het creatieve brein achter Vetements en voor dat hippe label creëerde hij het spraakmakendste mode-item van dit moment: het gele DHL-shirt. Of nou ja, creéerde…. het T-shirt bestond natuurlijk al jaren, maar werd tot voor kort uitsluitend gedragen door onderbetaalde pakjesdragers, die er ongetwijfeld niet in gingen clubben.
Oké, de stof is wat aangenamer, de snit wat modieuzer en er zal vast een ander wasmerkje in zitten, maar het blijft een tamelijk lelijk, knalgeel T-shirt met een rood logo van een nou niet bepaald tot de verbeelding sprekend bedrijf. Hoe krijg je het voor elkaar de New Yorkse en inmiddels mondiale grachtengordel daar grif ruim tweehonderd euro voor neer te laten tellen? Ik zeg respect. Voor hem dan, niet voor de modeslaafjes die nog niet eens dood gevonden willen worden naast zo’n ordinaire pakjesbezorger. Mocht u tóch zo’n ding willen hebben, maar heeft u het geld niet of er niet voor over, dan kunt u het originele model hier bestellen voor nog geen zeven piek. Vergeet bij het dragen ervan vooral niet kenmerkende verveelde fashion victim-houding aan te nemen en de bijbehorende arrogant-knorrige snuit te trekken. Dan denkt iedereen vast dat u heel hip bent.

Lik me kat
In de categorie ‘net als je denkt dat het niet gekker kan’ deze week de Licki Brush. Een rubberen tong die het mogelijk maakt om je kat te likken zonder haren in de mond te krijgen. Ik voel alweer een huh?!?-momentje opkomen, dus hier maar snel een videootje. Ja, het ziet er echt raar uit en ja, volgens mij vinden die katten het best lekker. Maar nou niet meteen naar de poezenwinkel rennen, want het ding is nog niet in productie. Wel kunt u hier crowdfunden. In de tussentijd krijgt u van mij een volkomen niet ter zake doende compilatie van poezen & babies. Gewoon omdat het kan.

Onderwerpen