Spring naar de content

En ook Martin van Waardenberg hekelt ‘lul met krulletjes’ Sander Dekker

Oud kan hem zien in het satirische consumentenprogramma Kanniewaarzijn, jong kent hem als Buurman Baasje in Sesamstraat. Acteur en cabaretier Martin van Waardenberg is al jaren een vertrouwd gezicht op de publieke omroep, maar is nu ontslagen bij het programma Kanniewaarzijn. De reden? Te oud, aldus Van Waardenberg zelf. Hij volgt in het rijtje van Aart Staartjes, Jan Slagter, Michael ‘De Hokjesman’ Schaap. Ook zij deden hun beklag over veranderingen binnen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

“Staatssecretaris Dekker, die lul met die krulletjes en die bril, die zelf nooit tv-kijkt, heeft bedacht dat televisie meer moet verjongen. Alsof jongeren nog tv kijken… (-) En die pitloze druif heeft opdracht gegeven aan Frans Klein, de baas van alle netmanagers, om dit door te voeren.”

Vanochtend liep Van Waardenberg leeg in de Volkskrant. Over zijn ontslag zegt hij tegen interviewer Nathalie Huigsloot: “Astrid Joosten (de presentator van Kanniewaarzijn – red.) kwam naar Rotterdam om het mij te vertellen. Ze zei: ‘Kanniewaarzijn gaat door met een nieuwe formule en daarin is voor jou geen plaats meer.’ (-) Ik heb het idee dat het Astrid ook van hogerhand wordt opgelegd.”

“Ik vind het een rare zaak dat ze het ontkennen. Als ze ballen hadden gehad, zeggen ze gewoon: klopt, hij is te oud. Van de voormalige eindredacteur hoorde ik dat er letterlijk in de vergadering is gezegd dat ik weg moest omdat ik te oud ben.”

Van Waardenberg zal zijn rol in Sesamstraat blijven vervullen, al merkt hij wel op: “Ze gaan het gewoon de nek omdraaien, zoals ze bij Sesamstraat hebben gedaan, waar ik ook in speel. Dat is van tijdstip veranderd. Wie haalt het in zijn varkenshersens om een icoon als Sesamstraat te verplaatsen? De netmanagers zijn de lieden die de programma’s om zeep helpen.”

Onderwerpen