Opmerkelijk: de finale van het kampioenschap vingerworstelen

Sebas Bouquet 7 jun 2016 Sport

Heeft u ook zo’n sterke middelvinger? Dan kunt u zich melden in Bayern voor het kampioenschap vingerworstelen. In deze Duitse regio en in delen van Oostenrijk worden talloze kampioenschappen vingerworstelen – fingerhakeln – georganiseerd. Wij wilden u de beelden niet onthouden. 

Een beknopte uitleg: de participanten zitten tegenover elkaar aan een tafel. Man tegen man. Nee, vrouwen mogen niet meedoen. In de statuten staat dat alleen mannen de strijd met elkaar mogen aangaan. Overigens kunnen niet zomaar alle mannen meedoen. Voor deelname moet je lid zijn van een vereniging. Eenmaal aan tafel worden de twee strijdende mannen met de middelvinger aan elkaar gehaakt. Het doel: de tegenstander over een gemarkeerde lijn op de tafel trekken.

In deze video ziet u zo’n worstelpartij. Specifieker: de finale van het negenendertigste kampioenschap in de klasse tot 85 kilogram. De titel ging naar Gerhard Sturm. De beste man sprak na afloop over zijn overwinning. Waar een beetje bloed aan de vinger bij het kampioenschap hoort, heeft Sturm naar eigen zeggen ‘nog nooit bloed gezien’.

Reageer op artikel:
Opmerkelijk: de finale van het kampioenschap vingerworstelen
Sluiten