Spring naar de content
bron: matthias giesen

Lang leve het massatoerisme

Menigeen kijkt neer op de drommen mensen die iedere zomer weer liggen te bakken op hetzelfde strand bij Antalya, of zich laten voortduwen op een Venetiaanse gondel. Maar ‘avontuurlijke’ reizen vallen vaak tegen. Men zoekt op vakantie niet iets nieuws, maar veiligheid en comfort. Wat is daar eigenlijk mis mee?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Emma Brunt

Mijn vader heeft het allemaal vastgelegd, altijd druk in de weer met zijn geelfilters en blauwfilters en belichtingsmeter, maar die oude foto’s heb ik niet eens nodig om de beelden tot in detail in mijn herinnering terug te roepen. Dat van mijn moeder met name, die op handen en voeten door de lage opening van de tent kruipt, zich snuivend van weerzin op een luchtbed installeert en daar enigszins besmuikt een heupflesje cognac onder vandaan haalt dat door de kampleiding als contrabande zou worden beschouwd als ze werd betrapt.

Geen alcohol op onze terreinen, was het puristische motto van de Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC), die een vorm van kamperen voorstond zonder luxe en andere wereldse genoegens: eenvoudig en dicht bij de natuur.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap