Spring naar de content

’s Lands Pokémonhoofdstad bedrijft slimme citymarketing

Deze week riep de wijk Kijkduin en Ockenburgh, gemeente Den Haag, zich uit tot de Pokémonhoofdstad van Nederland. In de populaire smartphonegame Pokémon Go vinden spelers bovengemiddeld veel Pokémon, wat al weken leidt tot hordes spelers. Ter bezegeling van deze ‘eervolle’ titel werd een metershoge paal geplaatst met daarop de beeltenis van Pikachu, de meest iconische Pokémon uit de Nintendo-franchise. De gemeente buit de gekte economisch verantwoord uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Op het Deltaplein in Kijkduin onthulde de gemeente Den Haag dinsdag het Pokébord (alternatief: de Pikachupaal), weken nadat een raadslid van de lokale D66 in juli ervoor pleitte de wijk uit te roepen tot een – door de gemeente georganiseerde – trekpleister voor Pokémonspelers.

Voor de lokale economie verwacht de gemeente voorspoed. Patatzaken, ijswinkels en viskramen zullen vermoedelijk garen spinnen bij de hysterie. De gemeente heeft, om de spelers te voorzien in hun behoeften, eveneens extra extra toiletten, wifipunten en afvalbakken geplaatst. Er zijn bovendien verkeersregelaars opgetrommeld om de boel te coördineren.

De nadelen: het duingebied, waar konijnen en vossen leven, raakt mogelijk verstoord. En op de terrassen lijkt het welhaast de Amsterdamse binnenstad.

Slimme citymarketing is het zeker. Het is voor de gemeente Den Haag echter hopen dat het hek nu niet van de dam is.

Onderwerpen