De zomerliefde koelt af: Pokémon Go verliest 15 miljoen spelers

Nico Hofstra 24 aug 2016 Leven

Nadat spelproducent Nintendo op de beurzen een flinke duik maakte, neemt de populariteit van de Nintendo-hitgame Pokémon Go nu ook af onder gebruikers. Het aantal spelers van de veelvuldig gedownloade smartphonegame daalde met circa 15 miljoen, zo blijkt uit onderzoek van Axiom Capital Management. De zomerliefde bekoelt.

De piek van het aantal gebruikers van de smartphone-app Pokémon Go vond plaats op 21 juli. Wereldwijd waren er ruim 45 miljoen spelers. Nu is dat aantal gezakt naar zo’n 30 miljoen gebruikers. Het spel, waarin spelers de straat op moeten om op de zogenaamde Pokémon te jagen, kwam in die maand uit in de app store van Apple. Het massale downloaden door iPhone-gebruikers zorgde volgens Apple-directeur Tim Cook voor een recordomzet bij Apple.

In ons land was de hype in die maand ongekend groot. Ruim 2 miljoen Nederlanders speelden de game, zo blijkt uit onderzoek van Mobielkopen.net. Maar ook de interesse van de Nederlandse spelers neemt geleidelijk aan af. Het spel heeft minder actieve gebruikers. Pokémon Go wordt eveneens minder vaak gedownload dan in juli, de maand van de officiële verschijning. Of dit het begin van het einde van de liefde is, moet uiteraard eerst blijken. De 30 miljoen gebruikers wereldwijd vormen alsnog een astronomisch getal.

Het concept van de game, waarin gebruik wordt gemaakt van augmented reality, is in elk geval aangeslagen bij gamers. Er is een Harry Potter-versie van de game aangekondigd, waarin gebruikers onder meer magische tovenaarskaarten kunnen verzamelen door over straat rond te zwerven. De datum van de officiële lancering van dit spel is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
De zomerliefde koelt af: Pokémon Go verliest 15 miljoen spelers
Sluiten